Divi update voor betere Google Pagespeed beoordeling

Divi heeft recent een grotere update uitgebracht. Met deze versie spelen ze volledig in op de sterk veranderde wijze waarop Google de Pagespeed beoordeelt. De verschillen in de beoordeling zitten vooral in de waardering van de hoeveelheid gebruikt css, Java-script ed. Hierdoor kan namelijk een vervelend effect voor de bezoeker van de site optreden: het scherm is nog aan het opbouwen, maar een bepaalde knop of link wordt al getoond en de bezoeker probeert er op te klikken. Probeert, want door een tweede of zelfs derde css-versie verschiet de positie van deze knop waardoor je op de knop die er naast zit klikt. Dit fenomeen wordt inmiddels uitstekend door Google herkent en zwaar afgestraft. Terecht, want voor de bezoeker uitermate vervelend.

Divi plaatst een aantal van zijn “overhead, d.w.z. overtollige code, niet meer in de uiteindelijke html. Door deze sterke schifting wordt de site daadwerkelijk prettiger voor de gebruiker en ook daadwerkelijk sneller. Dit wordt door de Google Pagespeed tool behoorlijk hoog beloond: als je dit combineert met een uitstekend caching systeem zoals LightSpeed dan kun je zeer verrassende resultaten halen.

Het grote voordeel:
Iedereen weet of zou moeten weten dat een volledig maatwerk thema/template de beste oplossing is voor een snelle website. Het verschil in eenmalige productiekosten en vooral ook blijvende onderhoudskosten zeker ook bij uitbreidingen is fenomenaal. Dat betekent ook dat de tijd die nodig is vanaf de eerste ideëen voor een aanpassing, bijvoorbeeld een zoveelste pagina-variant, via de eerste functionele schetsen tot het eindproduct dat live staat, eveneens fenomenaal langer is.
En zeker in de online wereld geldt dat snelheid een scoringsfactor is waarmee je een soms beslissende slag kunt winnen.

Is hiermee maatwerk altijd overbodig geworden? Nee, maar wel weer een flink stuk verder teruggedrongen in noodzaak om in te zetten: zelfs voor grotere webshops met 60.000 producten en meer in meerdere talen is de snelheidswinst door uitgekiende inzet van de juiste tooling gigantisch.

Kortom wat een kleine update lijkt heeft in dit geval verstrekkende gevolgen: positief wel te verstaan!

Ons werk

Waar we trots op zijn:

Kips

Chicken Tonight

Pon Logistics

Meer over Webdevelopment

Wat zijn de kosten van een WooCommerce webshop?

WooCommerce is een software waarmee je een webshop kan maken met een WordPress website. WooCommerce is erg populair en stijgt in gebruikers. Het is namelijk eenvoudig te gebruiken en er is (bijna) geen technische kennis voor nodig om een goed werkende webshop te bouwen. Wat zijn de kosten voor dit populaire software systeem?

Lees meer
marko-portret-klein

Rana Güney

Tel: +31 (0)53 750 30 30
E-mail: support@montix.nl

reCAPTCHA is required.