Divi update voor betere Google Pagespeed beoordeling

Divi heeft recent een grotere update uitgebracht. Met deze versie spelen ze volledig in op de sterk veranderde wijze waarop Google de Pagespeed beoordeelt. De verschillen in de beoordeling zitten vooral in de waardering van de hoeveelheid gebruikt css, Java-script ed. Hierdoor kan namelijk een vervelend effect voor de bezoeker van de site optreden: het scherm is nog aan het opbouwen, maar een bepaalde knop of link wordt al getoond en de bezoeker probeert er op te klikken. Probeert, want door een tweede of zelfs derde css-versie verschiet de positie van deze knop waardoor je op de knop die er naast zit klikt. Dit fenomeen wordt inmiddels uitstekend door Google herkent en zwaar afgestraft. Terecht, want voor de bezoeker uitermate vervelend.

Divi plaatst een aantal van zijn “overhead, d.w.z. overtollige code, niet meer in de uiteindelijke html. Door deze sterke schifting wordt de site daadwerkelijk prettiger voor de gebruiker en ook daadwerkelijk sneller. Dit wordt door de Google Pagespeed tool behoorlijk hoog beloond: als je dit combineert met een uitstekend caching systeem zoals LightSpeed dan kun je zeer verrassende resultaten halen.

Het grote voordeel:
Iedereen weet of zou moeten weten dat een volledig maatwerk thema/template de beste oplossing is voor een snelle website. Het verschil in eenmalige productiekosten en vooral ook blijvende onderhoudskosten zeker ook bij uitbreidingen is fenomenaal. Dat betekent ook dat de tijd die nodig is vanaf de eerste ideëen voor een aanpassing, bijvoorbeeld een zoveelste pagina-variant, via de eerste functionele schetsen tot het eindproduct dat live staat, eveneens fenomenaal langer is.
En zeker in de online wereld geldt dat snelheid een scoringsfactor is waarmee je een soms beslissende slag kunt winnen.

Is hiermee maatwerk altijd overbodig geworden? Nee, maar wel weer een flink stuk verder teruggedrongen in noodzaak om in te zetten: zelfs voor grotere webshops met 60.000 producten en meer in meerdere talen is de snelheidswinst door uitgekiende inzet van de juiste tooling gigantisch.

Kortom wat een kleine update lijkt heeft in dit geval verstrekkende gevolgen: positief wel te verstaan!

Meer weten over de kosten van Divi?

Ons werk

Waar we trots op zijn:

Kips

Chicken Tonight

Pon Logistics

Meer over Webdevelopment

Versterk jouw merk met SEO

Een sterk merk is essentieel voor succes in de moderne zakelijke wereld. Het opbouwen van merkbekendheid en autoriteit kan echter een uitdaging zijn in een steeds drukker wordend online landschap. Gelukkig kan zoekmachineoptimalisatie (SEO) helpen bij het versterken van jouw merk en het vergroten van jouw online aanwezigheid. In deze blogpost zullen we bespreken hoe SEO kan bijdragen aan het opbouwen van merkbekendheid en autoriteit, en welke stappen je kunt nemen om jouw merk te versterken met SEO.

Lees meer

SEO: de sleutel tot lange-termijn succes voor jouw online bedrijf

In de huidige digitale wereld is het hebben van een online aanwezigheid essentieel voor elk bedrijf dat succesvol wil zijn. Maar het hebben van een website is niet genoeg, je moet er ook voor zorgen dat deze goed vindbaar is in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Dit is waar zoekmachineoptimalisatie (SEO) van pas komt. Door SEO te gebruiken, kun je de zichtbaarheid van jouw website vergroten en het aantal bezoekers en conversies verhogen. Maar dat is niet alles, SEO kan ook bijdragen aan de duurzaamheid en groei van jouw online bedrijf op de lange termijn.

Lees meer

Waarom SEO essentieel is in de hedendaagse digitale marketing wereld.

In de huidige digitale wereld, waarbij internet het centrale platform is voor bedrijven om te adverteren en klanten te bereiken, is het van essentieel belang om SEO te gebruiken. Zoekmachineoptimalisatie of SEO is het proces van het verbeteren van de zichtbaarheid van jouw website op zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. SEO is een onmisbaar element geworden in de digitale marketingstrategie van elk bedrijf, ongeacht de grootte of sector waarin het zich bevindt.

Lees meer
marko-portret-klein

Rana Güney

Tel: +31 (0)53 750 30 30
E-mail: [email protected]

Blog formulier

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?