Maatwerk cms

Hoe kies je je cms?

Maatwerk cms

Hoe kies je je cms?

Wanneer is een maatwerk cms zinvol

Als je een nieuwe website gaat opzetten is het zeker goed om stil te staan bij de keuze van het cms. CMS wil zeggen: content management systeem, dus het systeem waarmee je je inhoud kunt beheren. WordPress is de meest gebruikte variant op dit moment, dus lekker populair. Daardoor vind je makkelijk iemand die hier al mee kan werken en zijn ook veel uitbreidingen, plugins, al beschikbaar.  Het systeem helpt jou op vele manieren om je inhoud te beheren en om bijvoorbeeld goed te scoren in de zoekresultaten van Google.

marko-portret-klein

STRATEGISCH EN TECHNISCH ADVIES

Marko van den berg

Waarom zou je dan nog kiezen voor een ander cms?
Ander voorbeeld van een veel gebruikt cms, dat al sinds eind jaren 90 in ontwikkeling is: Typo3. Dit cms is vooral geschikt als corporate cms. Daar waar het gaat om grote en complexe websites: Het is zeer stabiel, zorgt voor een zeer grote consistentie van je gehele website qua layout en beheer, heeft meertaligheid ingebouwd en kan bijvoorbeeld bij een grotere redactie de toegang tot het systeem zeer getailleerd toekennen.

Wat bereik je met een maatwerk cms?
Een maatwerk cms helpt jou aan exact die functies die jij nodig hebt. Dwz er zit niets in dat jij niet nodig hebt en daardoor heb je ook geen balast. Het geheel is nog overzichtelijker te beheren.
Dit punt kan zo sterk bepalend zijn dat je alleen hierom kiest voor deze oplossing: dit kan voor kleine maar ook voor zeer grote website gelden.

Is een maatwerk cms kostbaar?
Dat ligt er aan wat je precies nodig hebt. Ook bij maatwerk kan het samenstellen zeer efficiënt worden gedaan waardoor je veel tijd kunt winnen.

De nadelen van een maatwerk cms
Het grootste nadeel is eigenlijk dat alles maatwerk is en elke functie die jij niet vooraf had bedacht of als vanzelfsprekend aanneemt er toch echt in geprogrammeerd moet worden. Voordeel blijft dat je het beheer snel en eenvoudig kunt doen, juist door die beperking in functies.

Check-up

Laat je WooCommerce installatie controleren:

  • Is de opbouw zoals die hoort te zijn?
  • Is alles up-to-date?
  • Is het thema goed geïmplementeerd?
  • Is de site snel genoeg?
  • Is de backup goed geregeld?
  • Is de shop SEO-technisch goed ingericht?

Ervaring
Montix heeft jarenlange ervaring in het toepassen van diverse cms’en, waaronder ook maatwerk cms’en. Mocht je vragen hebben rondom de keuze van het voor jouw project beste cms, dan adviseren we je graag.

Met trots werken wij o.a. voor

gemeentezevenaar
hollandia
chicken-tonight
esprit-scholen
kips
gemeente-rheden
ponlogistics
secondhomeinvest
holtweijde
huls
stokerij-sculte
gemeente-enschede
gemeente-brummen
thinkwise
zwanenberg
royalhaskoningdhv
gemeente-barneveld
janssendejongbouw

Cases

montix-holtweijde-case

Landgoed de Holtweijde

motorkledingvoordeel-case-montix

Motorkledingvoordeel

janssen-de-jong-case-montix

Restaurant Carlina's

Hulp nodig?

De Supportdesk van Montix helpt je graag verder!

Neem contact op

reCAPTCHA is required.

MEER WETEN OVER