KPI’s voor digital marketing, wat zijn ze?
Juist voor Digital Marketing, waarbij je dus diverse instrumenten inzet om je doelen te halen, zijn kpi’s nodig om snel te meten waar je successen en waar je verbeterpunten of zelfs failures zitten.
Binnen de wereld van Google Ads (en Bing Ads) is het zeer gebruikelijk om alleen naar dit onderdeel te kijken. Dus om alle andere kanalen die voor succes kunnen zorgen niet mee te nemen. Ads worden steeds verder geoptimaliseerd. Er worden steeds fijnmaziger lijnen uitgezet voor bijvoorbeeld retargeting. De kosten kunnen hierbij flink op blijven lopen. Dat gaat in stappen, maar als je van jaar tot jaar kijkt dan gaan deze zaken opvallen. Het netto resultaat, de aanvragen of verkopen, loopt niet gelijk mee op met de gestegen kosten. Een goede afweging blijven maken is dus ook in de loop van een jaar nodig zodat je niet blind wordt voor andere opties.
Een kpi is een factor die aangeeft hoe een bepaald onderdeel er in hoofdlijnen bij staat. De menselijke interpretatie is van belang om de juiste conclusies te kunnen trekken. Immers dat wat laag scoort moet in relatie worden gezien tot de gedane investering. Als die eveneens laag was is er wellicht een kans op meer succes bij een grotere investering. Zo kun je niet alleen binnen 1 discipline schuiven met budget maar ook interdisciplinair schuiven: bijvoorbeeld van SEA naar SEO.
Jouw kpi’s
Wat jouw kpi’s zouden moeten zijn hangt natuurlijk van jouw situatie af. Dit artikel is bedoeld om aan te geven dat je kpi’s ook onbenutte kansen bloot moeten geven om je investeringen en inspanningen op korte en lange termijn goed te kunnen sturen.
10 voorbeeld KPI’s voor digital marketing:
- Aantal websitebezoekers per kanaal incl. bouncerate en conversieratio
- Score vanuit nieuwsbrieven-systeem incl. automatisering/opvolging
- Score vanuit Social Media rechtstreeks indien van toepassing
- Totale marketinguitgaven
- Conversiepercentage van bezoeker naar aanvraag of verkoop
- Kosten per lead
- Conversiepercentage van aanvraag naar verkoop
- Kosten per klant
- Customer Lifetime Value
- Return on Investment
Ons werk
Waar we trots op zijn:
Kips
Chicken Tonight
Pon Logistics
Digital marketing
Versterk jouw merk met SEO
Een sterk merk is essentieel voor succes in de moderne zakelijke wereld. Het opbouwen van merkbekendheid en autoriteit kan echter een uitdaging zijn in een steeds drukker wordend online landschap. Gelukkig kan zoekmachineoptimalisatie (SEO) helpen bij het versterken van jouw merk en het vergroten van jouw online aanwezigheid. In deze blogpost zullen we bespreken hoe SEO kan bijdragen aan het opbouwen van merkbekendheid en autoriteit, en welke stappen je kunt nemen om jouw merk te versterken met SEO.
SEO: de sleutel tot lange-termijn succes voor jouw online bedrijf
In de huidige digitale wereld is het hebben van een online aanwezigheid essentieel voor elk bedrijf dat succesvol wil zijn. Maar het hebben van een website is niet genoeg, je moet er ook voor zorgen dat deze goed vindbaar is in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Dit is waar zoekmachineoptimalisatie (SEO) van pas komt. Door SEO te gebruiken, kun je de zichtbaarheid van jouw website vergroten en het aantal bezoekers en conversies verhogen. Maar dat is niet alles, SEO kan ook bijdragen aan de duurzaamheid en groei van jouw online bedrijf op de lange termijn.
Waarom SEO essentieel is in de hedendaagse digitale marketing wereld.
In de huidige digitale wereld, waarbij internet het centrale platform is voor bedrijven om te adverteren en klanten te bereiken, is het van essentieel belang om SEO te gebruiken. Zoekmachineoptimalisatie of SEO is het proces van het verbeteren van de zichtbaarheid van jouw website op zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. SEO is een onmisbaar element geworden in de digitale marketingstrategie van elk bedrijf, ongeacht de grootte of sector waarin het zich bevindt.

Rana Güney
Tel:Â +31 (0)53 750 30 30
E-mail: [email protected]