Typo3 roadmap

Plan upgrades op tijd in!

Typo3 roadmap

Plan upgrades op tijd in!

Typo3 upgrades volgens de roadmap

Typo3 upgrades worden volgens een strakke planning opgeleverd. Om je website actueel en veilig te houden is het zaak deze in de gaten te houden en tijdig in te plannen.

Een Typo3 website is meer dan alleen Typo3

Heb je een Typo3 website? In meerdere talen, misschien met meerdere sites draaiend vanuit 1 omgeving voor beheer? Met diverse toegevoegde functies?marko-portret-klein

STRATEGISCH EN TECHNISCH ADVIES

Marko van den berg

Dan is een upgrade meer dan alleen de basis. De extensies, de uitbreidingen en de functionaliteiten die zijn geïntegreerd in de templates moeten ook naar de nieuwste stand van de techniek worden gebracht. Alleen al om aan te blijven sluiten, maar zeker ook om lekker te blijven werken voor de gebruiker/bezoeker van de website.

Updates versus upgrades

Een kleine update ten behoeve van kleine bugfixes en security
Tussentijds worden steeds kleine updates uitgegeven waarmee je de website veilig en goed functionerend kunt houden. Dit zijn belangrijke kleine stappen die normaalgesproken weinig tot geen ingrijpen behoeven. Alles blijft goed werken.

Grote aanpassingen, de upgrades
Alle grote aanpassingen van het cms Typo3 worden middels Long Time Stable, LTS, versies geleverd. Deze zijn bedoeld voor gebruik voor de website. De tussentijdse beta-versies zijn er alleen om mee te kunnen kijken in de ontwikkelingen van het cms. Daarbij worden vaak interessante nieuwe technieken geïntroduceerd die nieuwe functionaliteiten mogelijk maken. Of integraties van extensies zodat deze niet meer als los onderdeel toegevoegd behoeven te worden.

De officiele Typo3 Roadmap

Op de website van Typo3 vind je de officiele roadmap.
Daarin zie je o.a. dat de volgende LTS versie, versie 11.5, in oktober van 2021 uit gaat komen. De huidige versie, versie 10, gaat nog tot en met april 2023 mee. Dwz voor die datum moet een website over zijn naar de nieuwe versie 11.5.

Check-up

Laat je WooCommerce installatie controleren:

  • Is de opbouw zoals die hoort te zijn?
  • Is alles up-to-date?
  • Is het thema goed geïmplementeerd?
  • Is de site snel genoeg?
  • Is de backup goed geregeld?
  • Is de shop SEO-technisch goed ingericht?

Versienummering
De versienummering begint altijd bij de eerste versie van de LTS. Dwz voor versie 10 was dat 10.4. De kleine updates die in de loop van de tijd voor deze LTS worden uitgebracht komen dan met opvolgende nummers zoals 10.4.1. Dit loopt op tot zover nodig.

Hoe ziet een upgrade van Typo3 er uit, waar moet je rekening mee houden, hoe kun je planning hiervoor maken? Dat lees je hier!

Hulp nodig?

De Supportdesk van Montix helpt je graag verder!

Neem contact op

reCAPTCHA is required.