Typo3

Typo3

De voor- en nadelen van een Typo3 website

Heb je al de afweging gemaakt om een Typo3 website te gaan bouwen? Of wil je nog een vergelijk maken met WordPress? Wij adviseren je hier graag bij: met beide systemen hebben wij diverse oplossingen gerealiseerd waarbij de kracht van elk CMS wordt benut.marko-portret-klein

STRATEGISCH EN TECHNISCH ADVIES

Marko van den berg

Typo3 bestaat al sinds 1998. Het is één van de sterkste open source web-CMS systemen. Als je een grote Typo3 website hebt gerealiseerd, eventueel gecombineerd met een intranet en ook nog in diverse talen, dan merk je heel goed waar de kracht van Typo3 schuilt. De consistentie ligt enorm hoog. Daarnaast is de overzichtelijkheid voor het beheer van alle content vele malen groter dan in diverse andere CMS-systemen.

Dankzij het geïntegreerde caching-systeem is de website standaard al voorzien van optimalisatie t.b.v. de snelheid.

De sterke kanten van een Typo3 website op een rij:

Consistentie
Alle velden zijn vast omschreven t.b.v. een hoge consistentie in de weergave (op elke pagina zien de elementen er gelijk uit).

Meertaligheid
Meertaligheid zit in de basis van het CMS verwerkt en is daardoor een sterke plus wanneer we kijken naar een CMS met een hoge functionaliteit. Vooral voor grotere bedrijven en bedrijven die internationaal werken is in dit geval een Typo3 website ontzettend interessant.

Oneindige opties
Dankzij extensies en het eigen Typoscript zijn er nagenoeg geen grenzen voor uitbreidingen en maatwerk aanvullingen. Wat je als bedrijf ook voor jouw website wilt of nodig hebt, kan altijd gemaakt worden met Typo3.

Check-up

Laat je WooCommerce installatie controleren:

  • Is de opbouw zoals die hoort te zijn?
  • Is alles up-to-date?
  • Is het thema goed geïmplementeerd?
  • Is de site snel genoeg?
  • Is de backup goed geregeld?
  • Is de shop SEO-technisch goed ingericht?

Snel en stabiel
Websites die draaien op Typo3 draaien snel en soepel. Daarnaast zijn websites die gebruik maken van deze CMS ook relatief eenvoudig te optimaliseren. Ideaal dus!

Minder sterke kanten van een Typo3 website op een rij:

Meer configuratiewerk
Extensies voor een Typo3 website vragen altijd om meer configuratiewerk dan bij een ander CMS. Daartegenover staat wel dat alles mogelijk is.

Templates
Templates zijn weliswaar standaard beschikbaar binnen de CMS maar deze leveren weinig tot geen voordeel op in de bouwtijd en worden daarom zelden gebruikt.

Maatwerk
Veel voorkomende en populaire animaties, soorten weergave of paginaopbouw die vaak tijdelijk in de mode zijn zullen middels maatwerk moeten worden nagebouwd i.p.v. via een plugin snel geïntegreerd

Gewenning CMS
Het leren werken met een groot CMS vraag altijd om iets meer tijd en gewenning. Daar tegenover staat dat je, wanneer je eenmaal bekend bent met het CMS, zelf veel binnen je Typo3 website kan aanpassen.

Heb je vragen over WooCommerce?
Laat het ons weten! Wij helpen je graag verder.
Vul onderstaand formulier in of bel direct 053-7503030

Support
Heb je vragen over de bediening van Typo3, heb je technische ondersteuning nodig of wil je je hosting laten optimaliseren?
Wij helpen je graag verder!

Hulp nodig?

De Supportdesk van Montix helpt je graag verder!

Neem contact op

reCAPTCHA is required.