De Typo3, waarvoor dient het?

Typo3, voor sommigen een bekend systeem, voor anderen een nieuw systeem. Misschien weet je er al veel van, maar wist je dat Typo3 gebruik maakt van een roadmap? In deze blog vertellen wij je alles over de Typo3 roadmap.

Wat is Typo3?

Typo3 is een bekend CMS-systeem dat veel wordt gebruikt door de grotere websites. Denk hierbij aan overheidsinstellingen en gemeenten. Door het gebruik van plug-ins kan de Typo3 website geheel naar wens worden samengesteld. Dit maakt heel veel meer mogelijk en kan dus zeker voor grotere websites een onderscheidende factor zijn. Typo3 kan de hiërarchie van een website namelijk goed duidelijk maken voor de gebruiker en voor Google. Dit zorgt ervoor dat de website beter vindbaar is en beter scoort op het gebied van SEO. Dit wil echter niet zeggen dat Typo3 websites automatisch beter scoren dan bijvoorbeeld WordPress websites. Het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt op het gebied van CMS-systeem, zodat je gebruik maakt van een systeem dat bij jouw website past.

Wat is de Typo3 roadmap?

Typo3 maakt gebruik van een roadmap. Deze roadmap heeft als doel om duidelijk te maken wanneer er updates uitkomen en wanneer deze doorgevoerd moeten worden. Wanneer je gebruik maakt van een verouderde versie van Typo3, kan het zo zijn dat sommige functionaliteiten niet meer werken of dat je nieuwe functies misloopt. Dit is natuurlijk erg jammer en kan de score van je website tegenzitten. Ook kun je hierdoor conversies mislopen. Dit je wil je niet en daarom heeft Typo3 een duidelijke roadmap die een duidelijk beeld geeft van de nieuwe en oude versies en tot wanneer je deze kunt gebruiken. De roadmap wordt hieronder getoond.

(Bron: https://typo3.org/cms/roadmap)

In de roadmap is te zien dat het dus mogelijk is om altijd de meest actuele versie van Typo3 te gebruiken, wanneer je goed de roadmap in de gaten houdt en je updates juist plant. Heb je hulp nodig bij de updates en upgrades van Typo3? Wij helpen je graag.

Het kan natuurlijk eens voorkomen dat je niet direct de nieuwe versie van Typo3 bezit. Dit betekent niet dat je website direct niet meer werkt. In de oranje periode kun je nog prima de oude versie gebruiken. Wel moet je natuurlijk regelmatig onderhoud uitvoeren om de kwaliteit van de website te waarborgen en eventuele problemen op te lossen.

Lees hier alles over versie 10

Lees hier alles over versie 11

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?