Waarom wordt Divi zoveel gebruikt voor WordPress?

Divi is één van de meest gebruikte WordPress thema’s van de afgelopen jaren, maar waarom is Divi toch zo populair? Het thema staat in eerste instantie bekend om de gebruiksvriendelijkheid en de toegankelijkheid. Naast dat je eenvoudig zelf aanpassingen kunt doen in het thema, is het thema ook nog eens erg prettig om aan te passen naar wens. De functionaliteiten geven je veel vrijheid om je WordPress website vorm te geven, omdat Divi enorm veel mogelijkheden heeft om de layout aan te passen. Zo kan je kiezen uit meer dan achthonderd layouts en zijn er zelfs kant en klare websites beschikbaar. Deze kan je uiteraard ook zelf personaliseren óf ons inschakelen om te laten zien waarom het Divi thema zo populair is voor WordPress.

Jouw website responsive voor elk device

Met Divi is jouw WordPress website altijd geschikt voor verschillende apparaten en beeldschermen, ongeacht of het een mobiele telefoon of een tablet is. Tegenwoordig is een responsive website niet meer weg te denken, maar je komt ze nog steeds wel eens tegen: websites die zich niet goed aanpassen aan verschillende devices. Om die reden is het erg belangrijk dat je een goed thema kiest, bijvoorbeeld Divi voor WordPress.

Geheel naar wens vormgegeven

Voor veel organisaties is het van groot belang dat de website uniek is. Met behulp van het Divi thema kan jouw WordPress website geheel naar wens worden aangepast. Zo zijn er enorm veel lettertypes beschikbaar waardoor jouw website een eigen identiteit krijgt. Verder is Divi erg gebruiksvriendelijk op het gebied van van vormgeving. Ook zijn er veel ingebouwde functionaliteiten beschikbaar, zoals een blogoverzicht of fotogalerij. Je hoeft deze niet eens meer met behulp van een plugin toe te voegen, dit kan direct vanuit het Divi thema. Dat er weinig plugins gebruikt hoeven te worden kan vanwege de laadtijd van de website voor een betere vindbaarheid in de zoekmachines zorgen.

Divi is vernieuwend

Nog een extra reden waarom het thema zo populair is in combinatie met WordPress is de constante vernieuwing van het thema. Divi wordt steeds weer vernieuwd, functionaliteiten worden uitgebreid of er komen nieuwe opties bij. Er is steeds meer mogelijk met het thema én dat is precies de reden waarom Divi zo geliefd is.

Digital Marketing

Templates maken in Divi Theme builder

Divi is één van de populairste page builders op dit moment. Divi heeft vele functionaliteiten en is makkelijk in gebruik. Een aantal jaar geleden heeft Divi een update gehad waarbij je templates kan maken. Benieuwd naar de functies en hoe je dit kan toepassen in je website? We vertellen het je graag in dit artikel.

Lees meer

Divi vs Elementor

Vroeger waren er weinig opties om een website aan te passen op WordPress als je geen kennis hebt van programmeren. Sinds 2013 is dit drastisch veranderd. Verschillende thema’s met daarbij horende page builders kwamen op de markt. Dit maakte het mogelijk voor mensen zonder technische achtergrond om een WordPress website te maken die er aantrekkelijk uitziet. In dit artikel vergelijken we Divi en Elementor.

Lees meer
marko-portret-klein

Rana Güney

Tel: +31 (0)53 750 30 30
E-mail: support@montix.nl

reCAPTCHA is required.