Bij welk type webshop past WooCommerce precies?

Dat WooCoommerce een veelgebruikt webshop systeem is wist je wellicht al, maar voor welk type webshop is WooCommerce precies geschikt? In deze blog nemen wij je graag mee op dit gebied. Wereldwijd gezien draait ongeveer één op de vier webshops op WooCommerce, waarmee je kunt zeggen dat WooCommerce zichzelf inmiddels ruim bewezen heeft.

WooCommerce als uitbreiding bij WordPress

Aangezien er in Nederland enorm veel WordPress websites zijn is het voor veel website-eigenaren een gemakkelijke vervolgstap om hun huidige website uit te breiden met een webshop. WooCommerce is een gratis optie, je betaalt alleen voor het onderhoud van de webshop, hosting en sommige plugins. Ook is een WooCommerce webshop gemakkelijk op te zetten en staat het systeem bekend om de gebruiksvriendelijkheid. Mede om deze redenen is WooCommerce voor diverse typen webshops geschikt.

WooCommerce is toepasbaar bij verschillende soorten cases, zoals:

 • Voor de verkoop van fysieke producten, zoals breigarens of matrassen
 • Voor de verkoop van digitale producten, zoals e-books en borduurpatronen
 • Voor de verkoop van tickets, bijvoorbeeld voor evenementen
 • Voor externe producten (affiliate)
 • Met beveiligde toegang, zodat leden een opleiding of cursus kunnen volgen

Migraties WooCommerce

Het bekende WooCommerce is zowel geschikt voor webshops met een kleine hoeveelheid producten als voor shops met een grote hoeveelheid producten. Er worden zelfs omvangrijke Magento shops naar WooCommerce gemigreerd, omdat de upgrades minder kostbaar zijn dan bij Magento.

Het gaat niet zozeer om de omvang, maar om de mogelijkheden en de extra toepassingen die ermee gemoeid zijn. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid is dit webshop systeem voor veel type webshops geschikt.

 • Om een keuze te kunnen maken zijn bepaalde andere factoren belangrijk, zoals:
 • Wat wil je jouw klanten bieden?
 • Welke functionaliteiten zijn hiervoor nodig?
 • Wat wil je in de toekomst? Denk bijvoorbeeld aan een meertalige webshop.
 • Welke verzendmogelijkheden wil je bieden?
 • Welke koppelingen zijn er nog meer belangrijk, zoals een koppeling met WooCommerce?

Kan je ons advies gebruiken bij het opzetten of verbeteren van een WooCommerce webshop? Stel je vraag direct via support, dan helpen wij je graag verder.

Digital Marketing

WooCommerce versus Shopify

Je wilt een nieuwe webshop bouwen voor jouw bedrijf. Er zijn veel verschillende content management systemen die jij hiervoor zou kunnen gebruiken. Maar hoe kun jij de beste kiezen, die past bij jouw bedrijf?

Lees meer

Jouw merk versterken met SEO

Een sterk merk is essentieel voor succes in de moderne zakelijke wereld. Het opbouwen van merkbekendheid en autoriteit kan een uitdaging zijn in een steeds drukker wordend online landschap. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) kan helpen bij het versterken van jouw merk en het vergroten van jouw online aanwezigheid.

Lees meer
marko-portret-klein

Rana Güney

Tel: +31 (0)53 750 30 30
E-mail: support@montix.nl

Blog formulier