Bij welk type webshop past WooCommerce precies?

Dat WooCoommerce een veelgebruikt webshop systeem is wist je wellicht al, maar voor welk type webshop is WooCommerce precies geschikt? In deze blog nemen wij je graag mee op dit gebied. Wereldwijd gezien draait ongeveer één op de vier webshops op WooCommerce, waarmee je kunt zeggen dat WooCommerce zichzelf inmiddels ruim bewezen heeft.

WooCommerce als uitbreiding bij WordPress

Aangezien er in Nederland enorm veel WordPress websites zijn is het voor veel website-eigenaren een gemakkelijke vervolgstap om hun huidige website uit te breiden met een webshop. WooCommerce is een gratis optie, je betaalt alleen voor het onderhoud van de webshop, hosting en sommige plugins. Ook is een WooCommerce webshop gemakkelijk op te zetten en staat het systeem bekend om de gebruiksvriendelijkheid. Mede om deze redenen is WooCommerce voor diverse typen webshops geschikt.

WooCommerce is toepasbaar bij verschillende soorten cases, zoals:

 • Voor de verkoop van fysieke producten, zoals breigarens of matrassen
 • Voor de verkoop van digitale producten, zoals e-books en borduurpatronen
 • Voor de verkoop van tickets, bijvoorbeeld voor evenementen
 • Voor externe producten (affiliate)
 • Met beveiligde toegang, zodat leden een opleiding of cursus kunnen volgen

Migraties WooCommerce

Het bekende WooCommerce is zowel geschikt voor webshops met een kleine hoeveelheid producten als voor shops met een grote hoeveelheid producten. Er worden zelfs omvangrijke Magento shops naar WooCommerce gemigreerd, omdat de upgrades minder kostbaar zijn dan bij Magento.

Het gaat niet zozeer om de omvang, maar om de mogelijkheden en de extra toepassingen die ermee gemoeid zijn. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid is dit webshop systeem voor veel type webshops geschikt.

 • Om een keuze te kunnen maken zijn bepaalde andere factoren belangrijk, zoals:
 • Wat wil je jouw klanten bieden?
 • Welke functionaliteiten zijn hiervoor nodig?
 • Wat wil je in de toekomst? Denk bijvoorbeeld aan een meertalige webshop.
 • Welke verzendmogelijkheden wil je bieden?
 • Welke koppelingen zijn er nog meer belangrijk, zoals een koppeling met WooCommerce?

Kan je ons advies gebruiken bij het opzetten of verbeteren van een WooCommerce webshop? Stel je vraag direct via support, dan helpen wij je graag verder.

Digital Marketing

Versterk jouw merk met SEO

Een sterk merk is essentieel voor succes in de moderne zakelijke wereld. Het opbouwen van merkbekendheid en autoriteit kan echter een uitdaging zijn in een steeds drukker wordend online landschap. Gelukkig kan zoekmachineoptimalisatie (SEO) helpen bij het versterken van jouw merk en het vergroten van jouw online aanwezigheid. In deze blogpost zullen we bespreken hoe SEO kan bijdragen aan het opbouwen van merkbekendheid en autoriteit, en welke stappen je kunt nemen om jouw merk te versterken met SEO.

Lees meer

SEO: de sleutel tot lange-termijn succes voor jouw online bedrijf

In de huidige digitale wereld is het hebben van een online aanwezigheid essentieel voor elk bedrijf dat succesvol wil zijn. Maar het hebben van een website is niet genoeg, je moet er ook voor zorgen dat deze goed vindbaar is in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Dit is waar zoekmachineoptimalisatie (SEO) van pas komt. Door SEO te gebruiken, kun je de zichtbaarheid van jouw website vergroten en het aantal bezoekers en conversies verhogen. Maar dat is niet alles, SEO kan ook bijdragen aan de duurzaamheid en groei van jouw online bedrijf op de lange termijn.

Lees meer

Waarom SEO essentieel is in de hedendaagse digitale marketing wereld.

In de huidige digitale wereld, waarbij internet het centrale platform is voor bedrijven om te adverteren en klanten te bereiken, is het van essentieel belang om SEO te gebruiken. Zoekmachineoptimalisatie of SEO is het proces van het verbeteren van de zichtbaarheid van jouw website op zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. SEO is een onmisbaar element geworden in de digitale marketingstrategie van elk bedrijf, ongeacht de grootte of sector waarin het zich bevindt.

Lees meer
marko-portret-klein

Rana Güney

Tel: +31 (0)53 750 30 30
E-mail: [email protected]

Blog formulier