Online Marketing

Werken aan online zichtbaarheid

Laat mij de stappen zien

Online Marketing

Werken aan online zichtbaarheid

Laat mij de stappen zien

Online marketing gericht op één zoekmachine

Online marketing is een containerbegrip voor alles dat te maken heeft met online zichtbaarheid en vindbaarheid. Soms zelfs ingekort tot “hoog in Google“. Deze ingekorte versie wekt de indruk dat dat het enige is waar het om gaat: die éne zoekmachine.

Google scoort inderdaad ongekend hoog wat het gebruik van zijn zoekmachine betreft. Vergeet echter niet dat allerlei andere kanalen ook als zoekmachine werken. Het gedrag van de gebruiker veranderd immers ook met de tijd.

marko-portret-klein

STRATEGISCH EN TECHNISCH ADVIES

Marko van den berg

Hoog in Google ranken

Content SEO
Werken aan de organische vindbaarheid: terechtkomen op de eerste pagina onder de advertenties. Direct aanklikbaar en snel in beeld. Middels een goede structuur van de website en een goede contentstrategie kun je hier je positie binnen Google enorm mee verbeteren.

Technische SEO
Technisch alles zo optimaliseren dat de zoekmachines de site zo goed mogelijk kan en gaat indexeren. Voorbeelden hiervan zijn een goede laadtijd en een goede sitestructuur. Dat is snel gezegd en is in de praktijk vooral een zaak van goed voorbereiden en aanpassingen met beleid doorvoeren.

Linkbuilding
Wanneer andere waardevolle websites een link geven naar jouw website, beschouwt Google dit als een reden om jouw site hoger te ranken. Hoe beter je dit voor elkaar hebt, hoe meer waardevolle links die ook daadwerkelijk worden gebruikt, hoe beter je site door Google zal worden gewaardeerd en dus hoog in google resultaten gaat klimmen.

Onderdelen die nu zeer actueel en bovenaan vele focus-lijsten staan om inderdaad hoog in Google, dus hoog op de zoekresultatenpagina te scoren:

  • Content seo
  • Technische seo
  • Linkbuilding

Hoog in Google
De crux zit hem in het creëeren van een waardevolle pagina voor de bezoeker! Alle bovenstaande punten zijn belangrijk, maar vergeet niet dat uiteindelijk de bezoeker ook de waarde van de pagina aantoont. Bezoekers die snel weer verdwijnen van je website (hoog bouncepercentage) geven ook een signaal aan Google. Zorg dat alle punten op orde zijn om zo optimaal te scoren in de zoekresultaten van Google.

SEA
Middels SEA (Search Engine Advertising) kun je via Google Ads kun je ook bovenaan in de Google zoekresultaten komen. Je betaalt dan om met een advertentie (link) naar jouw website zichtbaar te worden boven de organische zoekresultaten in Google.

Hulp nodig?
Liever een ervaren FullService internetbureau die deze zaken voor je regelt? Montix helpt je graag verder.

Met trots werken wij oa voor:

logos-zwart-wit-montix
logos-zwart-wit-montix

Cases

montix-holtweijde-case

Landgoed de Holtweijde

motorkledingvoordeel-case-montix

Motorkledingvoordeel

janssen-de-jong-case-montix

Janssen de Jong bouw

Vragen of opmerkingen nav dit artikel?

Laat het ons weten!

Neem contact op

reCAPTCHA is required.

Meer weten over: