Kennisbank

Voor WordPress, WooCommerce, Typo3 en Online Marketing

 

 

 

 

 

 

Houd je WordPress website in shape!

De installatie van je WordPress website, de keuze en wijze waarop je de plugins gebruikt en zelfs het thema bepalen een heel stuk van de kwaliteit van je website. Dit heeft invloed op snelheid van het laden van je site, het mobiel geschikt zijn en ook of het voor de desktop geschikt is.

WordPress Hosting

Als je dat voor elkaar hebt kom je bij het volgende onderdeel. WordPress hosting support: support om je website gezond te houden. Hoe heb je de hosting geregeld? Daarvoor is het handig om helder te hebben wat hosting inhoud. Onder hosting van een website wordt verstaan het technisch mogelijk maken om je website te laten functioneren en bereikbaar te maken voor de buitenwereld.
Wat bepaalt nu onder andere de kwaliteit van deze hosting?
De server waar de website op is geïnstalleerd, het rack waar de server deel van uitmaakt, het datacentrum waar de server staat en zelfs de wijze waarop de server is ontsloten naar het internet. Als dat goed geregeld is dan heeft je server zelf ook nog onderhoud nodig. Hierdoor blijft de server veilig en stabiel en ondersteunt hij jouw website met de nieuwste technische mogelijkheden.

Backup
Mocht er alsnog iets misgaan, dan is er altijd nog een backup: hoe en vooral wie zorgt er voor dat bij calamiteiten de meest recente backup terug wordt gezet? Zorg er dus voor dat je ook zelf vlot bij de backup kunt of dat je iemand hebt die dit voor je regelt.

Onderhoud WordPress inclusief alle plugins etc
Naast de server heeft ook je WordPress installatie inclusief alle plugins en het thema updates nodig. Plugins en thema’s moeten per update op compatibiliteit zijn getest: dit gaat veelal standaard goed (is al getest door de leveranciers). Mocht een onderdeel niet meer goed meewerken dan is het zaak de backup terug te zetten en een alternatief te regelen voor het onderdeel dat niet meer meewerkt.

Blacklisting
Is je site ooit op een blacklist terecht gekomen door bijvoorbeeld een hack? Dan ken je het belang van monitoring hierop zodat je de schade zoveel mogelijk kunt beperken.

Snelheid doormiddel van caching
WordPress installaties lenen zich vaak prima voor snelheidsoptimalisatie middels cachingsystemen. Een goede afstemming hiervan zal voor aanzienlijk betere resultaten zorgen voor je gebruiker.

Pagespeed
Google Pagespeed is een tool waarmee je de snelheid van je site kunt testen. Er zijn uiteraard meerdere tools, maar aangezien Google je ranking bepaalt is het handig om van de aangeboden tools gebruik te maken en te zorgen dat je hier zo goed mogelijk in scoort. Hierin is het gehele pakket, vanaf de server waarop je site wordt gehost (de capaciteit die jouw website ter beschikking stelt om de site snel te laten laden bij de gebruiker) t/m de gehele installatie van je site. Er zijn bijvoorbeeld plugins die erg fraai werken, mooie functionaliteit toevoegen, maar de snelheid flink omlaag halen.
Denk hierbij ook aan de hoeveelheid en grootte van de geplaatste afbeeldingen, video, externe bronnen, etc.

Wil je ondersteuning voor je hosting of wil je je site laten testen?
Neem dan contact met ons op voor WordPress hosting support, door te mailen (helpdesk@montix.nl) of te bellen (053 7503030).

Handleiding op maat voor jouw website?

Actuele berichten in je mailbox:

Must read over hosting

Upgrade agenda

Upgrade agenda 2017 TYPO3 De TYPO3 v8 LTS-versie wordt volledig ondersteund tot TYPO3 v9 LTS uit is. Beveiligingsissues en andere bugs worden opgelost tot maart 2020. Wordpress Vanaf Wordpress 3.7 worden security updates automatisch geïnstalleerd....

Lees meer

Je website beveiligen: de volgende stap

Je website beveiligen
SSL certificaten vanaf oktober 2017 ter beveiliging van je website
SSL certificaten vanaf oktober 2017 ter beveiliging van je website.
Google heeft aangekondigd om vanaf oktober 2017 in zijn webbrowser Chrome een waarschuwing weer te geven bij het bezoeken van niet beveiligde websites.

Lees meer

Cases:

      de Holtweijde

 

 • Website op basis van WordPress
 • Inclusief WordPress webshop
 • Onderscheidende vormgeving
 • Conversiegerichte pagina’s
 • Online marketing strategie
 • Hoog in Google door juiste mix SEO, SEA, E-mail marketing en Social Media
 • Meer leads door goede usability en blijvende optimalisatie

      Janssen de Jong Bouw

 

 • Op basis van WordPress
 • Responsive
 • Projecten filter
 • Nieuwsbriefkoppeling
 • Twitterfeed
 • Aanvraag service- of garantie verzoek

      Heisterkamp

 

 • Website gebouwd op basis van TYPO3
 • Koppeling met Hexon voor dagelijkse import/export
 • Multilanguage
 • Uitgebreid filtersysteem
 • Tijdelijke actiepagina's
 • Volledig responsive

Goede hosting nodig?

Wil je je hosting optimaliseren?
Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag verder!