Open Source als basis

Software die jou vrij laat

 

 

 

 

 

 

Open Source software

Wil je een webshop laten maken of een website? Zoek je goede hosting? Voor al deze zaken kun je als basis kiezen voor Open Source. Hiermee weet je zeker dat je vrij bent in de keuze van je leverancier en eigenaar bent van de data.

Wat zegt de Wikipedia hiervan:
“Opensourcesoftware (soms ook openbronsoftware) is computerprogrammatuur waarvan de gebruiker de licentie heeft om naast gebruiker, ook ontwikkelaar te Open Source logozijn. Als gevolg hiervan is het vrijgeven van de broncode onderdeel van de licentie. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om de software te bestuderen, aan te passen, te verbeteren, te verspreiden of verkopen. De ontwikkeling van opensourcesoftware komt vaak tot stand op publiekelijke en gemeenschappelijke wijze, door samenwerking van zowel individuele programmeurs als overheden en bedrijven. Opensourcesoftware is tevens de meest prominente ontwikkeling in de opensourcebeweging.”

“De meeste commerciële software is eigendom ofwel proprietary. De gebruiker heeft slechts een gelimiteerde licentie en mag zeker niet wijzigen of de wijzigingen verspreiden. Soms zijn er wel mogelijkheden om extenties te maken, maar het pakket zelf is onaantastbaar voor de gebruiker. De leverancier is de enige die inzage heeft in de software en wijzigingen kan en mag aanbrengen.

Opensourcesoftware voorkomt de vendor lock-in van een enkele softwareproducent. De gebruiker heeft te allen tijde de mogelijkheid om een fork te maken (een eigen versie), mits deze zich aan de licentie houdt : meestal betekent dit dat hij met het gewijzigd systeem ook de broncode moet publiceren.”

Conclusie:
Om de continuïteit van jouw bedrijf te waarborgen voor wat betreft het beheer en eigendom van jouw website is het zinvol om te overwegen alleen Open Source software in te zetten.

Dit is in de praktijk goed te doen aangezien de grootste en meest gebruikte oplossingen zoals Typo3, WordPress, Woocommerce, Magento en Symfonie open source zijn.

Heb je vragen over OpenSource ?

Laat het ons weten! Wij helpen je graag verder.
Vul onderstaand formulier in of bel direct 053-7503030

woocommerce-200

WooCommerce

Een WordPress webshop heeft als voordeel dat je alles in één omgeving kan integreren. Als je een WordPress website hebt, kun je heel makkelijk producten via dezelfde omgeving aanbieden. Voor de eigenaar van de WordPress website heeft dit als voordeel dat alles vanuit één backend geregeld kan worden.

wordpress_kleur

WordPress

WordPress is erg populair en zeer gebruiksvriendelijk. Elk design kan in WordPress worden gerealiseerd maar er kan ook gebruik worden gemaakt van standaard thema’s. WordPress is makkelijk zelf te beheren en daarnaast pakt Google WordPress websites goed op in de zoekresultaten.

typo3_kleur

Typo3

Typo3 is een betrouwbaar open source systeem. Door de handige opbouw van TYPO3 kan de site net zo groot worden als gewenst. Daarnaast is het mogelijk om de websites met vele functionaliteiten uit te breiden en is dmv een workshop de website zelf te beheren.

symfony

Symfony

Symfony is een open-source PHP-framework wat veel gebruikt wordt. Met dit framework kan er gemakkelijk een nieuwe website gebouwd worden. Het biedt een set van eenvoudige tools aan waarmee snel een dynamische website ontwikkeld kan worden. Ook voor volledig maatwerk is Symfony geschikt.

Migratie van je Magento webshop naar WordPress webshop

Heb je een Magento webshop en wil je profiteren van de voordelen van WordPress met WooCommerce?
Laat je webshop ombouwen inclusief het overzetten van al je data.

Interessante artikelen:

Geen standaard cms maar maatwerk

                     Hoe kies je je cms? Wanneer is een maatwerk cms zinvol? Als je een nieuwe website gaat opzetten is het zeker goed om stil te staan bij de keuze van het cms. CMS wil zeggen: content management systeem, dus het systeem waarmee je...

Lees meer

Advies bij software-trajecten

Loop je tegen een software traject aan waarbij je ondersteuning kunt gebruiken om de briefing helder te krijgen of zit je al in het offerte traject maar vind je het lastig om deze te vergelijken? Wij helpen met advies bij software-trajecten.

Lees meer

 

 

Op zoek naar advies? Support? Technische ondersteuning?

Bel 053 7503030 of mail ons: 
Samen kijken we naar verbeterpunten en hoe we van jouw website een succes maken!

 

 

reCAPTCHA is required.