Hoe is WooCommerce ontstaan?

WooCommerce is een plugin voor WordPress die het mogelijk maakt om een online winkel te maken. Het is ontwikkeld door WooThemes, een bedrijf dat in 2008 werd opgericht door Mark Forrester, Mike Jolley en James Koster. In 2011 werd WooCommerce geïntroduceerd als een manier om gebruikers van WordPress te helpen bij het opzetten van een online winkel. Het was een eenvoudige manier om producten en diensten aan te bieden aan klanten, en het bood diverse tools voor het beheren van producten, betalingen, verzending en andere aspecten van een online winkel.

WooCommerce groeide snel in populariteit en werd binnen enkele jaren een van de meest gebruikte platforms voor het opzetten van een online winkel. In 2015 werd WooThemes overgenomen door Automattic, het bedrijf achter WordPress.com. Dit betekende dat WooCommerce toegang kreeg tot het uitgebreide netwerk en de middelen van Automattic, wat bijdroeg aan de verdere groei van het platform.

Tegenwoordig is WooCommerce een van de populairste platforms voor het opzetten van een online winkel, met miljoenen gebruikers over de hele wereld. Het biedt diverse krachtige tools voor het beheren van producten, betalingen, verzending en andere aspecten van een online winkel. Bovendien is het mogelijk om extensies te gebruiken om de functionaliteit van de winkel uit te breiden, bijvoorbeeld door integraties te maken met verzend- of boekhoudsoftware.

marko-portret-klein
reCAPTCHA is required.