Elementor is minder geschikt als pagebuilder, maar waarom?

Deze vraag is snel beantwoord: Elementor is altijd een onderdeel dat wordt geïntegreerd met een thema. D.w.z. net zoals alle andere thema’s die voor WP verkrijgbaar zijn ben je afhankelijk van de doorontwikkeling van dit thema. Als pagebuilder op zich is Elementor zeker in de meest uitgebreide versie steeds beter en voor eenvoudige websites waar minder hoge eisen en wensen worden gesteld een prima alternatief. De beperking zit hem in de koppeling met het thema waardoor je ook hier op termijn een behoorlijk groot risico hebt op conflicten met plugins. Of het niet meer lekker werken van de combinatie van thema en Elementor of zelfs een probleem tussen thema, Elementor en de actuele versie van WordPress.

Let op: Elementor heeft ook een eigen thema waar het aan is gekoppeld. Hiermee kan prima worden gewerkt en kun je ook goede resultaten behalen. Het blijft echter een koppeling. Bij Divi heb je daarin meer onafhankelijkheid. Wat je hierin wel duidelijk ziet is dat alle drie deze systemen steeds meer naar elkaar toe groeien.

Als je tot dit soort conflicten komt, dan is de kans groot dat je moet overstappen op een ander thema. Dat kan een beste klus zijn en is niet aantrekkelijk omdat het tijd kost waarbij je wel een probleem oplost maar geen grote stap in de doorontwikkeling van je website zet. Je bent weer vrij om door te ontwikkelen, dat wel.

Zoals de situatie op dit moment ligt is de verstandigste keuze dus het gebruik van Divi of desnoods Avada als thema en met pagebuilder. Of natuurlijk een maatwerk thema. De kosten hiervoor zijn echter zowel in de eerste ontwikkeling als in het verdere onderhoud dusdanig veel hoger dat dit alleen voor een zeer specifieke doelgroep geschikt is.

Zo zie je dat de keuze van het juiste thema bij Wp al een begin is waarbij je op termijn het juiste cms voor jouw website hebt of alsnog helemaal verkeerd kunt zitten. En dan begin je ook hier weer van voren af aan. Vandaar het advies om van begin af aan met een goede Digital Agency samen te werken.

Er zijn steeds meer thema’s die Elementor als pagebuilder hebben ingebouwd. Dat maakt het juist lastig want wat je veel tegenkomt daarvan verwacht je dat dat ook goed werkt. Op langere termijn maak je dan dus grote kans op de genoemde problemen.

Kies voor de goede basis van begin af aan!

Ons werk

Waar we trots op zijn:

Kips

Chicken Tonight

Pon Logistics

CMS Keuze

Wat zijn de kosten van een WooCommerce webshop?

WooCommerce is een software waarmee je een webshop kan maken met een WordPress website. WooCommerce is erg populair en stijgt in gebruikers. Het is namelijk eenvoudig te gebruiken en er is (bijna) geen technische kennis voor nodig om een goed werkende webshop te bouwen. Wat zijn de kosten voor dit populaire software systeem?

Lees meer
Kan ChatGPT helpen met het schrijven van webteksten?

Kan ChatGPT helpen met het schrijven van webteksten?

Ben jij op zoek naar een efficiënte manier om webteksten te genereren? Dan is ChatGPT wellicht iets voor jou. Dit krachtige taalmodel is speciaal ontworpen voor het genereren van natuurlijke tekst en maakt het daarom uitermate geschikt voor het schrijven van webteksten. Of het nu gaat om productbeschrijvingen, blogberichten of zelfs hele webpagina’s, ChatGPT kan snel en efficiënt teksten genereren die aan jouw wensen voldoen.

Lees meer
marko-portret-klein

Rana Güney

Tel: +31 (0)53 750 30 30
E-mail: [email protected]

reCAPTCHA is required.