WordPress hosting

Veilig e-mails versturen via WordPress

marko-portret-klein

Strategisch en technisch advies

Marko van den berg

Verstuur veilig e-mails via WordPress

Wanneer je website e-mails moet versturen omdat je bijvoorbeeld gebruik maakt van contactformulieren of een webshop waarbij klanten gemaild moeten worden over hun orders, maakt WordPress standaard gebruik van de PHP mailfunctie. Helaas zien wij dat er op deze manier soms complicaties optreden door bijvoorbeeld hosting beperkingen of beveiligingsplugins. Een slimme oplossing hiervoor is om via een SMTP plugin rechtstreeks veilig emails te versturen via WordPress.

SMTP plugins

Door gebruik te maken van een SMTP plugin voorkom je veel problemen met uitgaande e-mails en worden al je mails beveiligd verzonden. SMTP staat voor Simple Mail Transfer Protocol en is bij veel mensen ook wel bekend als de uitgaande e-mailserver SMTP is een industriestandaard voor het veilig verzenden van e-mails. Er zijn veel verschillende plugins die ervoor kunnen zorgen dat je veilig e-mails kan versturen via WordPress. Wij zetten de meest bekende voor je op een rij.

WP-Mail-SMTP
Een plugin die wij zelf gebruiken is WP-Mail-SMTP van WPForms. En wij zijn niet de enige. Meer dan 1 miljoen WordPress gebruikers hebben deze plugin op hun site draaien. Deze plugin heeft een gratis versie waarin je in principe al voldoende kan. Maar wil je meer, zoals inzicht in het e-mail logboek of bepaalde meldingsfuncties uitzetten zodat je geen e-mails meer ontvangt als een gebruiker zich registreert op je website, dan kun je ook kiezen voor de pro versie van de plugin. Daarnaast werkt deze plugin samen met de meeste SMTP providers.

Easy WP SMTP
Deze plugin is bij veel WordPress gebruikers een bekende. Ook met deze plugin verstuur je veilig e-mails naar de ontvanger toe en daarnaast heb je de optie om een debug log aan te zetten zodat je kunt zien of e-mails worden correct zijn verstuurd (of juist niet). Je kunt tevens een reply e-mail instellen zodat, wanneer mensen reageren, de reactie gaat naar een e-mail van jouw keus.

Postman SMTP Mailer/Email Log
Deze plugin is minder bekend dan de vorige twee maar biedt wel interessante extra’s. Het is de eerste (en tot zover ook de enige) plugin die de meest actuele beveiligingsstandaarden ondersteunt. Daarnaast biedt deze plugin de optie om in je Chrome browser notificaties te krijgen wanneer e-mails niet correct worden verzonden. Ook beschikt deze plugin over een ‘connectivity-tester’ die je kunt inschakelen om serverproblemen op te sporen.

Visual Form Builder (VFB)
Gebruik je op je website nou alleen contactformulieren? Dan kun je er ook voor kiezen om een plugin zoals VFB (pro) te installeren. Met deze plugin maak je mooie en uitgebreide contactformulieren en in de instellingen van deze plugin kun je vervolgens je SMTP gegevens kwijt. Op deze manier hoef je geen extra plugin te installeren.

Veilig emails versturen via WordPress
smtp-Geautomatiseerde controle systeem

Zoals je al las heeft de Postman plugin een automatische functie die controleert of je e-mails wel worden verzonden. D.m.v. een extensie in je Chrome browser blijf je vervolgens op de hoogte. Maar dit kan ook storend werken. Daarnaast ben je dan wel verplicht om in Chrome te werken en heb je natuurlijk de juiste kennis nodig om de problemen op te lossen zodat de e-mails wel weer verzonden worden.

Bij Montix hebben wij een systeem ontwikkelt wat dagelijks, volledig automatisch, controleert of e-mails nog worden verzonden. Zo hoeven onze klanten zich geen zorgen te maken of e-mails wel verzonden worden. Dit systeem werkt buiten WordPress zelf om, waardoor het niet afhankelijk is van de website zelf. Bij veel plugins moet dit controle proces geactiveerd worden door bezoekers. Heeft je website dus een keer geen bezoekers dan wordt er dus ook geen controle uitgevoerd. Dat is het tweede belangrijke voordeel van ons geautomatiseerde smtp-controle systeem.

Beheer en onderhoud van jouw website via Montix

Ook veilig e-mails versturen via WordPress? Dat, en veel meer, kan bij Montix. Voor veel van onze klanten is het fijn dat ze geen omkijken hebben naar hun site, zodat zij zich kunnen focussen op de kerntaken van hun bedrijf. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw site? Neem gerust contact met ons op.

 

Een greep uit het werk van Montix:

landgoed-de-holtweijde

Landgoed de Holtweijde

Motorkleding webshop

Motorkledingvoordeel

carlinas project

Restaurant Carlina's

logos-strip

Vragen of hulp nodig?

Ook veilig emails versturen via WordPress?
reCAPTCHA is required.

Meer over online marketing

Relevanter Verkeer met Doelgroepen in Google Ads

Wil je relevanter verkeer naar de website halen met Google Ads? Dan kun je jouw Google Ads optimaal inzetten met het gebruik van doelgroepen. Van remarketing banners tot Google Search, lees onze uitgebreide uitleg van doelgroepen en zie welke jij allemaal in kan stellen!

Lees meer

ValueTrack Parameters instellen

Google Ads ValueTracking is een geavanceerde manier om gedetailleerde informatie van een bezoeker te krijgen. In plaats van de standaard campagne, advertentiegroep, en zoekterm informatie, kun je met ValueTracking ook het specifieke apparaat en de advertentiepositie van de klik zien. Ontdek wat je met ValueTracking kan doen!

Lees meer

7 User Flow Tips voor jouw Webdesign

Het doel van iedere website is om de bezoeker te overtuigen om jouw producten en services te kopen. Dit doel kan echter niet bereikt worden als jouw website niet gebruiksvriendelijk is. Een groot deel hangt af van de user flow of gebruikersstroom. Lees in 7 tips hoe jij jouw gebruiksvriendelijkheid kan optimaliseren.

Lees meer