Upgrade en support voor

LTS versie 10.4 voor Typo3

marko-portret-klein

Strategisch en technisch advies

Marko van den berg

Typo3 versie 10.4 LTS

Vanaf april 2020 beschikbaar voor productie

Bestaande Typo3 website upgraden
Wil je je bestaande website upgraden naar deze nieuwste versie? Volg dan het stappenplan hieronder om te ontdekken wat daarvoor nodig is. Daarmee kom je niet voor verrassingen te staan op het verkeerde moment.

Voordelen van deze 10.4 versie
Om te beginnen kun je met deze Typo3 10.4 versie weer ca. 3 jaar verder tot eind april 2023. In die tijd komen niet alleen de kleine uitbreidingen uit maar ook alle bugfixes en security patches. Hierdoor blijft je site veilig: tenminste als je ze zo vlot mogelijk toepast op het moment dat ze worden uitgebracht.

Op het moment van schrijven zitten we nog in de “feature freeze”, waarbij dus alleen de stabiliteit en werking wordt verbeterd en er geen nieuwe functies meer worden toegevoegd.
Zoals met elke nieuwe versie is het ook bij deze Typo3 10.4 versie even afwachten wat de ontwikkelaars van de extensies gaan doen c.q. wanneer zij met de benodigde aansluitingen komen op deze nieuwe versie. Daarbij kan het zijn dat functionaliteiten veranderen omdat zij gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden van de core van het CMS.

Nog even kort over LTS
LTS staat voor Long Time Stable. Hiermee wordt aangegeven dat deze versie bedoeld is om regulier websites mee te ontwikkelen. Alle doorontwikkelingen zijn dan gericht op stabiliteit en veiligheid. Er worden meestal slechts kleine veranderingen, vernieuwingen, in de loop van de tijd toegevoegd. Hiermee heeft Typo3 zijn status van meest stabiele CMS gevestigd en hier houdt men dan ook al lang aan vast (Typo3 bestaat sinds ca. 1998).

Wat is relevant voor jou?
In welke fase ben je nu:

 1. Er is al een Typo3 website
 2. Er is behoefte aan een nieuwe Typo3 website
 3. Je wilt jouw website migreren naar Typo3

Er is al een Typo3 website
Je kunt het heldere stappenplan hieronder volgen. Daarna ben je in principe klaar en kun je verder waar je was gebleven.

Je wilt een nieuwe Typo3 website
Dan kun je met een schone lei beginnen en jouw proces rondom het creëeren van een nieuwe website en de integratie daarvan in jouw marketing.

Je wilt jouw website migreren naar Typo3
Hiervoor kun je de stappen van de upgrade volgen: daarbij komen nog een aantal extra zaken kijken, zoals het behoud van al je data en SEO-waarde, waar Montix je bij kan helpen. Neem hiervoor contact met ons op zodat we je vanaf de eerste stap kunnen begeleiden.

Support voor Typo3

Heb je vragen over de bediening van Typo3, heb je technische ondersteuning nodig bij het upgraden naar Typo3 10.4 of wil je je hosting laten optimaliseren?
Wij helpen je graag verder!

Upgrade naar Typo3 10.4 LTS:

Stap 1: Verkennen

Huidige situatie volledig in kaart brengen: welke versie wordt er gebruikt en welke uitbreidingen zijn er gemaakt.
Welke nieuwe wensen zijn er bij de overstap naar Typo3 10.4? Daarnaast inventariseren wie de site bijhouden en bewerken.

 

Stap 2: Plan voor de upgrade maken

Alle technische vereisten vertalen naar de nieuwe versie: hoe kunnen deze benodigde functies worden gerealiseerd in de nieuwe versie. Welke extensies zijn er nodig, zijn deze al beschikbaar? Zijn er nog maatwerk-aanpassingen nodig?
Hoe ziet de planning er voor de upgrade uit voor degeen die de website-content actueel houden: alle data moet van zo recent mogelijk worden meegenomen.

Stap 3: Definitief bepalen planning en technische realisatie van de upgrade

Versie waar naartoe wordt ge-upgrade definitief maken, de kosten bepalen en de planning met alle betrokkenen vastleggen.

Stap 4: De upgrade doorvoeren in test

In test wordt de volledige upgrade doorgevoerd. Hierbij kunnen nog enkele verrassingen naar boven komen door veranderde werking van onderdelen die invloed hebben op bijv. de werking van de templates. In deze fase kunnen de kosten en de planning nog worden bijgesteld.

Stap 5: De definitieve upgrade doorvoeren

De upgrade wordt in de live website doorgevoerd. Hierna wordt direct getest of alles daadwerkelijk zo functioneert zoals verwacht

Stap 6: Nazorg

Welke functies zijn er voor de beheerders van de content bijgekomen? Waar zijn zaken t.a.v. de bediening veranderd en hebben zij hier informatie over nodig? Alle benodigde documentatie zo compact mogelijk beschikbaar stellen zodat men direct door kan werken.

De 3 Typo3 pijlers

Online Marketing Strategie

Aanpak upgrade

Een goede voorbereiding doet wonderen:

 • Inzicht
 • Overzicht
 • Aanpak bijsturen waar nodig
 • Verwachtingen managen

Een goede nazorg ook!

Monitoren en bijsturen

Ondersteuning

Typo3 support:

 • Hulp voor de content-beheerders
 • Ondersteuning voor de updates (volgens SLA)
 • Persoonlijk of via ticketsysteem
 • Gericht op de specifieke website
 • FullService!
Montix Academy

Academy

Kennisoverdracht:

 • Workshops
 • Handleidingen
 • Kennisbank
 • Specifiek voor jouw site
 • Voor jouw hele team!

Een greep uit het werk van Montix:

landgoed-de-holtweijde

Landgoed de Holtweijde

Motorkleding webshop

Motorkledingvoordeel

carlinas project

Restaurant Carlina's

logos-strip

Typo3 hulp nodig?

Voor alle Typo3 sites

reCAPTCHA is required.

Meer over Typo3

Typo3 upgrade planning

Planning en aanpak Typo3 upgrades  Typo3 planning: de roadmap Typo3 heeft de afgelopen jaren een planning voor zijn upgrades die behoorlijk exact wordt gehaald. Deze roadmap geeft overzicht over de aanstaande upgrades van de Long Time Stable,...

Lees meer