Typo3 verise 8.7 LTS

De nieuwe "Long Time Stable"

 

 

 

 

 

 

 

Direct support

Typo3 versie 8.7 LTS

De nieuwste productieversie van het meest stabiele web-cms

Upgrade
Heb je al een Typo3 website met inmiddels allerlei uitbreidingen zoals data die van extern is gekoppeld en vice-versa data die vanuit de website naar andere systemen wordt doorgestuurd? Heb je een team van mensen die elk hun eigen deel van de website onderhouden? Dan is een upgrade altijd een grote stap: alles moet blijven functioneren zoals het deed en er mag geen data verloren gaan.

Deze upgrade is zeker de moeite waard.
Niet alleen kun je volgens planning weer verder tot in 2020 met deze vernieuwde versie, maar ook alle ontwikkelaars van modules baseren hun nieuwste versie op basis van deze 8.7 LTS versie.

Onze ervaringen zijn direct zeer goed: nog intuitiever te gebruiken, meer helder overzicht over alle content, sneller werken met de backend, de belangrijkste modules zijn reeds beschikbaar. Waar nodig hebben we uiteraard zelf aanpassingen gedaan zodat alles vloeiend blijft werken.

Wat betekent LTS
Elk website systeem, cms ofwel content management systeem (inhoud beheer systeem), behoort verder te worden ontwikkeld. Dit gaat voor het grootste deel middels kleinere updates die bugs oplossen, nieuwe functies toevoegen, functies uitbreiden of puur voor de veiligheid. Dit laatste zijn de zogenaamde security patches. Veelal kleine aanpassingen aan de software om de veiligheid te verhogen.

Om met al die updates overzicht te houden wordt er gewerkt met versienummers en sub-versienummers. Bijvoorbeeld versie 1.0 en de updates heten dan 1.1 en 1.2 etc.
Naast deze kleinere tussentijdse aanpassingen wordt elk goed web-cms ook doorontwikkeld om de nieuwste eisen en wensen in te vullen. Hiervoor gaat een groter deel van de software op de schop. Bij de bepalen van de nieuwe versie worden vooraf de nieuwe wensen geformuleerd en dan wordt er door een apart team aan deze nieuwe versie gewerkt. Er komen tussentijds testversie uit die je als website bouwer kunt gebruiken om een idee van de werking van de nieuwe onderdelen te krijgen.
Als deze neiuwe versie helemaal is uitontwikkeld wordt hij beschikbaar gesteld voor productie, dus om daadwerkelijk websites mee te gaan bouwen en onderhouden. Zo’n versie heet dan een “voor lange tijd stabiele versie” ofwel LTS (long Time Stable). Deze krijgt dan weer gedurende een aantal jaren het onderhoud middels de kleine updates.

Wat betekend dit voor jou
Er zijn drie scenario’s:

 1. Je hebt al een Typo3 website
 2. Je wilt een nieuwe Typo3 website
 3. Je hebt een ander cms en wilt overstappen naar Typo3

Je hebt al een Typo3 website
Dan is het zaak om te gaan kijken wat de uitbreidingen aan jouw website zijn wat functionaliteiten betreft. Daarnaast kun je kijken in hoeverre de layout nog aansluit bij je huidige wensen. En is de site wel echt responsive?
Dan weet je welke versie Typo3 je nu hebt en wat je eventuele nieuwe wensen zijn en kun je gaan inplannen om de volledige upgrade door te gaan voeren.
Heb je hier vragen over? Wij helpen je uiteraard graag verder.

Je wilt een nieuwe Typo3 website
Dan kun je direct verder: je kunt per direct starten met het opbouwen van je site met deze nieuwe versie. Hij is immers vrijgegeven voor productie en de belangrijkste modules zijn inmiddels ook beschikbaar voor deze versie.

Je hebt een ander cms en wilt overstappen naar Typo3
Dit heet een cms migratie. Net als bij een upgrade kun je inventariseren wat je huidige situatie is en wat de nieuwe gewenste situatie is. Daarbij komt dan de de huidige content, de interne werkwijze voor de webredactie en de bijbehorende technische support die opnieuw afgestemd moet worden. Aan de hand daarvan kan er een plan worden gemaakt om de bestaande content over te nemen en het geheel over te zetten naar Typo3.
Heb je hier vragen over? Wij helpen je uiteraard graag verder.

Meer te weten komen over Wordpress?
Volg dan onze workshop.

Actuele berichten in je mailbox:

Must read over TYPO3

Typo3 koppelen aan externe systemen

              Typo3 koppelen aan externe systemen Het maakt je website direct meer dynamisch. Je kunt met data 2 kanten op: Naar je website toe Vanuit je website naar een extern systeem Waarom een koppeling...

Lees meer

Typo3 of WordPress

            Typo3 of WordPress? De keuze van het juiste web-cms. Werk je al een tijd met Typo3 en zie je of hoor je vaak praten over het gemak en de snelheid van WordPress? Of wil je graag je website aanpassen en loop...

Lees meer

Typo3 corporate cms

              Typo3 Korte omschrijving: Typo3 corporate cms. Hiermee positioneert Typo3 zich meteen als oplossing voor middel grote tot grote websites die evt. in meer talen en evt. met een grotere redactie worden...

Lees meer

Typo3 support

Montix Typo3 support kun je in vier typen support verdelen:
Kennisoverdracht
Technische ondersteuning
Online marketing support
Redactionele support

Lees meer

Typo3 meest stabiele web-cms

Kiezen van een web-cms.
Typo3 meest stabiele web-cms binnen de open source systemen. De gehele opzet van Typo3 is gericht op het opzetten van een grote site, eventueel in meerdere talen.

Lees meer

Typo3 open source cms

Sinds het ontstaan van Open Source is gebleken dat deze licentie vorm de beste basis vormt voor het onafhankelijk gebruik van software tbv bedrijven.

Lees meer

Cases:

     Techniek 

 • Technische SEO
 • Technische fouten oplossen
 • Hosting oplossing
 • Bediening/werking verbeteren
 • Afgehele optimalisatie 

     Techniek 

 • Technische SEO
 • Technische fouten oplossen
 • Hosting oplossing
 • Bediening/werking verbeteren
 • Afgehele optimalisatie 

     Techniek 

 • Technische SEO
 • Technische fouten oplossen
 • Hosting oplossing
 • Bediening/werking verbeteren
 • Afgehele optimalisatie 

Hulp nodig?

Heb je problemen met je WooCommerce webshop?

Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag verder.