Website in meerdere talen

De techniek kan het makkelijk aan
 

 

 

 

 

 

 

Meertalige website met WordPress

Wil je je website in meerdere talen opzetten evt met elk een eigen domeinnaam?

Een meertalige website met WordPress is dankzij een plugin prima te realiseren. Het overzicht en de flexibiliteit per taal is ruim voldoende voor veel soorten websites. Voordat je hieraan begint is het wel belangrijk om een aantal zaken op de rij te zetten:

  • Hoeveel mensen gaan aan de website werken?
  • In hoeverre komen de verschillende talen qua inhoud overeen?
  • Hoeveel talen worden het totaal?

Beheer
Als veel verschillende mensen aan de website gaan werken is het goed om dit vanaf het begin meer uitgebreid in te richten. Hiervoor bestaan ook plugins en op basis daarvan kun je de toegang vrij geven voor specifieke delen van de website per gebruiker.

Sta ook even stil bij de inhoud per taal: is dit vrijwel identiek aan elkaar of zijn het eigenlijk, voor meer dan 50%, verschillende websites. Ook dan kun je met WordPress bijvoorbeeld een Multi-Site installatie doen, waarbij je meerdere websites op basis van 1 installatie beheerd. Het voordeel zit ‘m dan in het onderhoud van de techniek: dit hoeft maar 1x te gebeuren. Daarbij behoudt elke website volledige vrijheid qua inhoud, structuur en uiterlijk.

Worden het uiteindelijk 2, 3 of nog veel meer talen? Wil je een fransman naar een .fr domein verwijzen en een engelse versie op .com of .co.uk? Als je dit vooraf kunt bepalen weet je zeker dat je voor de juiste installatie en configuratie kiest.

 

Must read over WordPress

WordPress en Woocommerce support

Voor je Woocommerce webshop heb je support nodig voor diverse soorten vragen, zoals: techniek, seo-vragen, vragen omtrent hosting, vragen omtrent het betaalsysteem of de werking van Woocommerce in het algemeen.

Lees meer

Joomla naar WordPress migratie

Van Joomla naar WordPress: van het stenen tijdperk naar 2017!
Waar Joomla niet eens zo heel lang geleden een uitstekend en actueel cms was, is het door tegenstrijdigheden in de ontwikkeling ervan niet voldoende bijgebleven om nog echt lekker te werken.

Lees meer

Jouw vraag:

reCAPTCHA is required.