Kennisbank

Voor WordPress, WooCommerce, Typo3 en Online Marketing

 

 

 

 

 

 

 

WordPress opbouw van je installatie

WordPress bouwstenen, de plugins, bepalen de functionaliteiten in je website

Als je met WordPress aan de slag gaat heb je zoals in de meeste web-cms’en te maken met vele plugins om aan de gewenste functionaliteiten te komen. Om een functie die jij wilt volledig te laten werken heb je zelfs vaak een aantal plugins nodig die van elkaar afhankelijk zijn.

30-60 plugins!
Bij veel websites gebruik je al gauw 30-40 plugins en voor webshops kan dit zonder veel moeite oplopen tot 60 a 70 van deze bouwstenen.

Conflicten
Niet alle plugins werken vlekkeloos samen. Ook kan het zijn dat na een update waarbij een plugin door de maker flink is aangepast, ineens problemen geeft. Het gaat dan om de combinatie met de versie WordPress die is geïnstalleerd en/of de combinatie met andere plugins. Loop je hier tegenaan dan kan het kiezen van een andere plugin een oplossing zijn, maar lang niet altijd. Vaak is er content gekoppeld aan deze plugin die je in de loop van de jaren hebt samengesteld en die je seo waarde en de relevantie voor je bezoeker sterk beïnvloeden.

Versie WordPress
WordPress kan nog in meerdere versie worden gebruikt en lang niet iedereen maakt standaard gebruik van de nieuwste versie. Wat veiligheid betreft van je installatie kan dit: WordPress levert ook voor veel oudere versies nog de benodigde security patches die je site veilig houden.
Wat samenwerking met de gebruikte plugins betreft kan dit echter wel vroeg of laat voor problemen zorgen: als je er op tijd bij bent heb je de ruimte om een oplossing te zoeken.

WordPress en plugins: verschillende makers
WordPress en WooCommerce worden gemaakt door een grote groep mensen die in een samenwerkingsvorm het onderhoud en de doorontwikkeling realiseren. Hierbij speelt het bedrijf Automattic een cruciale rol qua ondersteuning voor beide systemen. Voordeel is dat de doorontwikkeling van zowel het website deel, WordPress, als het webshop deel, WooCommerce, goed op elkaar is afgestemd en geoptimaliseerd wordt.

Plugins van derden echter worden door anderen ontwikkeld die elk hun eigen onderhoudsschema en kwaliteitslevel aanhouden. Een goede keuze beperkt de risico’s. Let hierbij oa op de frequentie waarin updates worden uitgebracht, op reactiesnelhied op vragen vanuit de community en de leeftijd van de plugin. Als men dit al vele jaren volhoudt, zoals bij veel goede plugins het geval is, dan is d ekans groot dat dit ook de komende jaren wordt gecontinueerd.

Gratis of betaald
In de praktijk hoeft dit geen verschil te maken. Je ziet vaak wel dat daar waar je voor jaarlijkse updates betaald en daar waar een grotere groep aan gratis plugin werkt, de continuïteit het hoogste is.

Meer te weten komen over Wordpress?
Volg dan onze workshop.

Actuele berichten in je mailbox:

Must read over WordPress

Bericht meta tonen binnen Divi

              Meta gegevens van het bericht tonen binnen het Divi thema. Heb je gekozen voor WordPress met het Divi thema? Dan zou je tegen de volgende situatie kunnen aanlopen: bij je berichten wil je de "extra...

Lees meer

Pagina’s filterbaar maken in WordPress

              Pagina's filterbaar maken in Wordpress Een filter voor WordPress pagina's: standaard niet mogelijk binnen Wordpress! Dat klopt, standaard biedt Wordpress hier geen oplossing voor en daarom hebben wij...

Lees meer

Meertalige website met WordPress

Een meertalige website met WordPress is prima te realiseren. Voordat je hieraan begint is het wel belangrijk om een aantal zaken op de rij te zetten:

Lees meer

Wanneer is Joomla als cms nog zinvol?

Wanneer is Joomla nog zinvol als cms?
Wanneer kan ik beter van Joomla naar WordPress overstappen?
Deze vraag krijgen wij vaker gesteld, vandaar hier een aanzet om deze te beantwoorden.

Lees meer

Kies voor het Divi thema

              WordPress thema keuze! Kies voor het Divi thema, snel en super flexibel voor WordPress en WooCommerce: elk thema kan hiermee worden nagebouwd. Daardoor is dit het meest flexibele thema! Alle...

Lees meer

Cases:

   De Holtweijde

 • Website op basis van WordPress
 • Inclusief WordPress webshop
 • Onderscheidende vormgeving
 • Conversiegerichte pagina’s
 • Online marketing strategie

   Janssen de Jong bouw

 • Met maatwerk uitbreiding
 • Flexibel WordPress template
 • Heldere sitestructuur
 • Filter voor projecten
 • Aanvraag service/garantie verzoek

   Carlina's restaurant

 • Op basis van WordPress
 • Mogelijkheid voor online reserveren
 • Tripadvisor widget
 • Aanbiedingen & Acties
 • Nieuwsmodule

Hulp nodig?

Wil je je WordPress website verbeteren?
Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag verder.