Page builders: Divi vs Elementor

Vroeger waren er weinig opties om een website aan te passen op WordPress als je geen kennis hebt van programmeren. Je koos een thema en daar moest je het mee doen. Je kon wel een tekst dikgedrukt maken of schuin zetten, maar daar bleef het ook bij. Sinds 2013 is dit drastisch veranderd. Verschillende thema’s met daarbij horende page builders kwamen op de markt. Dit maakte het mogelijk voor mensen zonder technische achtergrond om een WordPress website te maken die er aantrekkelijk uitziet. In dit artikel vergelijken we Divi en Elementor.

Divi

Montix is een grote fan van Divi. Divi is namelijk één van de populairste page builders met de meeste functionaliteiten. Elegant Themes, de ontwikkelaar van Divi, is volop bezig met het ontwikkelen van het prachtige thema, zodat deze nog completer en uitgebreider wordt.

Met Divi is niks te gek qua styling en design. Divi heeft namelijk erg veel opties voor het opmaken van je website. Deze opties zijn makkelijk te gebruiken met behulp van het gebruiksvriendelijke user interface van Divi. Alle opties worden visueel weergegeven, zodat je in één oogopslag ziet wat je zoekt en hoe het eruit gaat zien.

Ben je niet goed met het stylen van een website en wil je niet blanco beginnen? Dan kan je kiezen uit honderden voorbeeldsites en layouts. Deze worden met Divi geleverd en kunnen gedownload worden om toe te passen op jouw website. Je kan achteraf altijd nog dingen aanpassen, zodat het past bij jouw wensen en eisen. Heb je hulp nodig met Divi? Neem dan eens een kijkje naar onze Divi handleiding.

Divi is één van de enige page builders die responsive content aanbiedt. De meeste builders hebben de optie om elementen te verbergen voor bepaalde apparaten. Divi heeft deze functie ook, maar Divi gaat een stapje verder. De content kan namelijk aangepast worden aan de resolutie. Een voorbeeld is dat een knop met de tekst ‘Wil je meer weten over dit onderwerpen?’ aangepast wordt naar ‘Meer weten?’ voor mobiele apparaten.

Elementor

Elementor is veruit de populairste WordPress page builder. De page builder wordt gebruikt op meer dan 5 miljoen WordPress websites. Dit is te danken aan het feit dat je Elementor ook gratis kan gebruiken. De gratis versie is vaak even goed als de betaalde versie van bepaalde page builders. Je zou dan kunnen denken: waarom zou ik de pro versie dan aanschaffen? Verrassend genoeg geeft de pro versie nog meer waarde aan de page builder. Je kan met de pro versie bijvoorbeeld de header, footer en blog template aanpassen. Ook krijg je toegang tot vele extra voorbeeld secties en sites.

Je kan Elementor met vrijwel elk thema gebruiken. Elementor is vooral voordelig voor de gebruiker die maar één website bezit. Het abonnement kost dan $49 per jaar. Voor webbouwers en mensen die meerdere sites beheren is Elementor aan de prijzige kant, je betaalt bijvoorbeeld al $999 per jaar voor het beheren van 100 websites.

Als je de prijs van Elementor bekijkt per website, valt het al met al wel mee. Echter kan Elementor niet in prijs concurreren met Divi. Dit komt door het grote voordeel dat je bij Divi betaalt voor onbeperkte websites voor onbeperkte tijd.

Digital Marketing

marko-portret-klein

Rana Güney

Tel: +31 (0)53 750 30 30
E-mail: support@montix.nl

reCAPTCHA is required.