Wat kost een WooCommerce webshop?
WooCommerce is een software waarmee je een webshop kan maken met een WordPress website. WooCommerce is erg populair en stijgt in gebruikers. Het is namelijk eenvoudig te gebruiken en er is (bijna) geen technische kennis voor nodig om een goed werkende webshop te bouwen. Wat zijn de kosten voor dit populaire software systeem?
Wat is de plugin WooCommerce?
WooCommerce is als plugin gratis te downloaden via WordPress. Je hoeft geen abonnement af te sluiten en er zitten geen maandelijks of jaarlijkse kosten aan verbonden. Als je alleen de plugin gebruikt, zou je dus een webshop kunnen maken zonder een euro uit te hoeven geven.
In de praktijk is dit anders. Bij een webshop is het natuurlijk de bedoeling dat je aan het einde van de rit kan betalen. Je moet dan een betaalsysteem toevoegen aan je webshop. Bij betaalproviders, zoals Mollie, betaal je vaak per transactie een vast bedrag of een percentage van het aankoopbedrag. Dit zijn vaak kleine bedragen, rond de 20 cent per transactie. Dit brengt geen hoge kosten met zich mee, maar waar moet nog meer voor worden betaald bij het maken van een WooCommerce webshop?
Hoe kies je een domeinnaam?
Om op internet gevonden te worden, heb je een domeinnaam nodig. De domeinnaam is de naam die de bezoeker in de adresbalk van een browser invult om op jouw website te komen. De kosten van een domeinnaam kunnen variëren. Het ligt aan meerdere factoren. Stel dat je kiest voor een domeinnaam dat eindigt op .nl, dan ben je voordeliger uit dan een .com domeinnaam. Ook hangt het af bij welke hostingprovider je het domein afneemt.
Hosting
Naast de domeinnaam, is het ook belangrijk dat je schijfruimte hebt om bestanden en dataverkeer te plaatsen zodat bezoekers jouw webshop kunnen bekijken. Hiervoor is een hostingpakket nodig.
De prijzen van een hostingpakket kunnen erg verschillen. Bij het kiezen van een hostingpakket, zijn er een aantal aspecten waar je naar moet kijken. Het is belangrijk om een pakket te kiezen die matcht bij jouw webshop. Heb je 1000 of 100.000 bezoekers per maand? Heb je een kleine webshop of een grote? Deze zaken moeten allemaal meegenomen worden bij de keuze van een pakket. De goedkoopste pakketten hebben het minste vermogen en hebben de laagste snelheid. Dit kan voor irritaties zorgen bij de bezoeker. Een bezoeker wil natuurlijk dat een pagina meteen op zijn scherm verschijnt. Bekijk de verschillende pakketten en neem een kijkje naar je webshop. Heb je na een tijdje meer traffic en ruimte nodig? Dan kan je het pakket altijd upgraden.
Waarom kies je een thema?
Als webshop eigenaar wil je natuurlijk dat jouw webshop opvalt en er prachtig uitziet. Een gratis thema wordt vaak gezien als ‘saai’ en ‘standaard’. Met een betaald thema kan je een unieke webshop creëren en heb je meer mogelijkheden. Bij een betaald thema wordt er vaak ook support aangeboden. Dit is erg handig als je niet veel ervaring hebt met WordPress of WooCommerce. De kosten van een betaald thema liggen rond de $59.
Extra plugins
In principe heb je een functionerende website met alleen de WooCommerce plugin, maar vaak mis je toch iets en is een extra plugin de oplossing.
Een voorbeeld is bijvoorbeeld het versturen van facturen. WooCommerce stuurt alleen een bevestigingsmail van de bestelling naar klant met een kort overzicht van de bestelling. Met een plugin kan je een factuur toevoegen in de bijlagen van deze mail.
Bij bijna elke mogelijkheid die je graag wil toevoegen en mist bij WooCommerce, is er een plugin beschikbaar. Er zijn zowel betaalde als gratis plugins. Sommige gratis plugins hebben weinig functionaliteiten en is er een abonnement nodig om meer functionaliteiten te ontgrendelen. Als je kijkt naar de prijzen van de betaalde plugins, dan zitten deze tussen de $5 en $299.
Liever uitbesteden?
Montix heeft al veel ervaring met het maken van WooCommerce webshops. Wij helpen je graag als je support nodig hebt of als je een WooCommerce webshop op maat wilt laten maken.
Digital Marketing
Handleiding WooCommerce webshop
Compacte handleiding voor WooCommerce
Geen cookies bij Digital Marketing
Vanaf, naar verwachting, eind 2023 moet een website aan nog meer eisen voldoen voor de AVG. Hierdoor kunnen diverse factoren die nu de marketingactiviteiten goed meetbaar maken niet meer worden gemeten, denk aan: cookies.
Wat is marketing automation en hoe zet ik het in?
Marketing automation is een technologie die het proces van het uitvoeren, meten en optimaliseren van marketingtaken en -werkzaamheden automatiseert.

Rana Güney
Tel:Â +31 (0)53 750 30 30
E-mail: support@montix.nl