13-06-18

AVG compliant

Voldoet jouw website?

Is jouw website AVG compliant

Een veelgestelde vraag, die zich eenvoudig laat beantwoorden

Doe je er alles aan om zo min mogelijk persoonsgegevens via de website te communiceren of te vergaren? Ben je helder in je beleid tav deze gegevens, oa wat betreft de periode dat deze worden bewaard, waar ze voor worden gebruikt ed? Klopt je beleid t/m het vernietigen van gegevens? Is je website zo veilig mogelijk? Heb je een plan voor het geval er toch gegevens lekken?

Onzin gaat niet werken

Er zijn enkel fake-keurmerken in omloop die je als label op je website kunt plaatsen en die aangeven dat je website AVG-compliant is. Aangezien dit veel verder gaat dan sec de website en het tevens zo is dat online alles uiteindelijk te hacken is, blijft er altijd een risico als er persoonlijke gegevens worden gehandeld. Dit label zou een schijnveiligheid kunnen oproepen die niet wenselijk is. Door de juiste maatregelen te nemen kan de gebruiker van een website herkennen dat er netjes met gegevens wordt omgegaan: een SSL certificaat, een juiste cookiemelding en formulieren die niet meer vragen dan strikt noodzakelijk zijn de eerste herkenningspunten.

Hoe pak je dit traject aan?

  • Zorg dat je organisatie “AVG proof” is. Dwz dat je alles hebt geregeld, vastgelegd en gecommunceert zowel intern als extern wat hiervoor van toepassing is.

AVG is geen it-dingetje

Dit raakt de gehele organisatie en gaat dus veel verder dan alleen de website. Sterker nog: er is eigenlijk maar een klein raakvlak als je alles in kaart gaat brengen.

Ben je op zoek naar ondersteuning om de juiste acties en juiste beslissingen te kunnen nemen? Neem gerust contact op voor een afspraak: 053 7503030 of via support@montix.nl

Check-up

Laat je WooCommerce installatie controleren:

  • Is de opbouw zoals die hoort te zijn?
  • Is alles up-to-date?
  • Is het thema goed geïmplementeerd?
  • Is de site snel genoeg?
  • Is de backup goed geregeld?
  • Is de shop SEO-technisch goed ingericht?

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg