Typo3 CMS

Het cms voor corporate websites: Krachtig, consistent en flexibel

typo3_kleur

Waar technologie en visie samenkomen

Met Typo3 als ons meest krachtige cms, bieden we een consistente en flexibele oplossing. Dit doen we inclusief Typo3 workshops om je volledig wegwijs te maken in dit veelzijdige CMS. Elke onderneming is uniek. Daarom zetten we Typo3 in, een flexibel en veelzijdig contentmanagementsysteem. Of het nu gaat om een website in 1 taal of een complexe website in meerdere talen of in meerdere variaties: Typo3 vormt de technische basis.

foto-nora-montix-2023-150

Neem contact op

Thijs Oude Essink Nijhuis
Typo3 specialist

AI generated

AI generated

Op maat gemaakte technische oplossingen voor Typo3

Zoek je naar manieren om je website technisch te verfijnen, zodat deze beter aansluit bij je bezoekers? Of wil je het beheer van je website vereenvoudigen? Montix beschikt over meer dan 15 jaar ervaring met dit contentmanagementsysteem en heeft gedurende die tijd talrijke aanpassingen en uitbreidingen succesvol geïmplementeerd.

Integratieoplossingen

Benut je specifieke systemen of tools voor het beheer van bijvoorbeeld je vacatureaanbod? Deze kunnen direct met je website worden geïntegreerd, wat het beheer stroomlijnt en conformiteit met AVG-richtlijnen waarborgt. Sollicitaties die binnenkomen op je website worden via een API rechtstreeks doorgestuurd naar je HRM-systeem.

Of je nu een koppeling wilt met een Productinformatiemanagementsysteem (PIM) of andere externe datastromen, Montix realiseert een vlekkeloze integratie. Altijd inclusief een monitoring.

Typo3 Hosting

De juiste hosting
Door gebruik te maken van de juiste hosting, krijg je een degelijke basis voor jouw website. Deze basis draagt bij aan het hoog scoren in de Google resultaten en snellere laadtijden van pagina’s. Montix zorgt voor veiligheid door update-SLA en het voldoen aan de AVG wetgeving.

Updates en upgrades
Natuurlijk zijn veiligheid en snelheid belangrijk bij een website, maar om dit te waarborgen is het bijwerken van extensies van groot belang. Het Typo3 CMS heeft regelmatig updates en upgrades die uitgevoerd moeten worden, zodat jouw website veilig en goed blijft functioneren. De juiste hosting is daarom essentieel voor jouw website.

Het belang van updates en upgrades

Tegenwoordig zijn regelmatige updates en upgrades geen luxe, maar een noodzaak. Bij Montix weten we dat het bijhouden van de nieuwste Typo3-versies cruciaal is voor de beveiliging, snelheid en functionaliteit van jouw website. Door constant up-to-date te zijn binnen Typo3, zorgen wij dat jouw website:

  • Zo goed mogelijk beveiligd blijft tegen online bedreigingen
  • Profiteert van de nieuwste functionaliteiten en verbeteringen
  • Optimaal presteert
workshop icoon montix groot 2023

Typo3 Support

Montix: de Typo3 specialist
Typo3 is een complex CMS. Om een functionerende en veilige Typo3 website te hebben, is het van belang dat dit wordt uitgevoerd door een professional. Montix is dé Typo3 specialist en biedt je graag support aan omtrent het onderwerp Typo3. Onze werkwijze is gestructureerd en transparant. De Typo3 specialist helpt je graag bij vragen of in het geval er ondersteuning nodig is. Ook helpt Montix je graag met data migraties en koppelingen met externe systemen.

Strippenkaart
Support bij Montix is eenvoudig aan te vragen: kies één van onze strippenkaarten en maak gebruik van ons ticketsysteem. Jouw vraag zal dan zo snel mogelijk beantwoord worden, vaak is dit al binnen 48 uur!

montix-icon-digitalmarketing4

Typo3 workshops:
wegwijs in het CMS

Om jou volledig te integreren in de wereld van Typo3, bieden we uitgebreide Typo3 workshops aan. Hierin word je getraind in het gebruik van dit CMS, zodat je zelfverzekerd en vaardig aan de slag kunt met het beheren en optimaliseren van jouw website. Deze workshops zijn afgestemd op jouw niveau en behoeften, waardoor je snel vertrouwd raakt met alle functionaliteiten die Typo3 te bieden heeft.

Opfrissen

Maak jij al langer gebruik van Typo3 maar gebruik je het niet dagelijks? Dan is een Typo3 opfriscursus wellicht iets voor jou!

montix-icon-digitalmarketing4

Typo3 GEBRUIKEN ALS CMS

WAAROM IS Typo3 EEN CORPORATE CMS

Je kunt de vraag ook iets anders stellen: wanneer kies je voor Typo3?

Wat betekent cms?

CMS staat voor Content Management Systeem. Dwz. dat er software is die jou helpt bij het beheren van de inhoud, de content, van je website.

Wat zijn de kwaliteiten van deze cms?
Het Typo3 CMS wordt gemaakt en onderhouden door topprogrammeurs. Zij gaan voor maximale kwaliteit. Er zit een grote en enorm gedreven community rondom dit systeem. En dat al sinds jaren. Sinds 1998 om precies te zijn, het jaar van de oprichting. Kasper Skårhøj is de bedenker er van en tot op de dag van vandaag betrokken bij de doorontwikkeling.

Top-ontwikkelaars stellen hoge eisen aan de ontwikkeling en ook aan de code zelf. Dat wil zeggen dat het systeem altijd goed aansluit op de actuele behoefte en dat er op tijd wordt gekeken naar nieuwe ontwikkelingen. De relevante onderdelen worden dan geïmplementeerd in het project en andere onderdelen worden losgelaten zodat derden zich daar mee bezig kunnen houden. Vaak gaat het dan om additionele zaken als een foto-album of een webshop.

Essentiële onderdelen in de basis
Het cms dat je kiest moet de meest belangrijke zaken in de basis hebben zitten of ze moeten zo goed als native te integreren zijn. Voor beide leent Typo3 zich uitstekend omdat ook de code erg kritisch wordt behandeld. Een extensie wordt niet zomaar vrijgegeven waardoor je een heleboel slechte onderdelen die voor diverse andere systemen, zoals bijv. Joomla, wel ruim beschikbaar zijn hier niet te vinden zijn.

Een CMS dat zelf al caching heeft geïntegreerd, meertaligheid in de basis al beschikbaar heeft en uiterst geschikt is om als multi-site functioneren en ook nog een zeer uitgebreid toegangsrechten systeem heeft, is uniek en zeer geschikt voor het grote werk.

Meertaligheid kan toch elk CMS?
De meeste kunnen dit zeker leveren. De meeste met behulp van uitbreidingen. En daar zit nou net het grote verschil. Deze meertaligheid moet uiteraard ook samenwerken met andere uitbreidingen. En aangezien niet elke installatie deze functie heeft, heeft ook niet elke uitbreiding een goede samenwerking met de meertaligheids-uitbreiding. Hetzelfde geldt voor andere cruciale toevoegingen. Wil je dus echt lekker kunnen werken met veel talen naast elkaar dan is het Typo3 CMS wellicht jouw ding.

Toegangsrechten voor meerdere personen
Om de website te beheren krijgen meestal meerdere personen toegang. In de loop der jaren vraagt dit om management zodat je de toegang beperkt tot degeen die er actueel mee moet kunnen werken. Dit deel lukt vaak wel of is snel op te schonen.

Wat wel een punt van aandacht is is het soort toegang dat je geeft. Vaak gaat iemand maar over een bepaald deel van de inhoud en zou hij andere onderdelen op zijn login niet toegankelijk moeten hebben. Dit vraagt om een uitgebreid toegangsrechten systeem waarbij de groepen gebruikers aan kunt maken met een bepaald type toegang. Hierdoor is beheer erg makkelijk geworden, ook als je met vele tientallen tot enkele honderden beheerders werkt.

Consistentie van de layout
Een website geeft aan de gebruiker vaak veel informatie. Om dit overzichtelijk te houden moet deze informatie in herkenbare blokken worden gepresenteerd. Een vorm die je bij het doorlopen van de website blijft herkennen en zo steeds snel en makkelijk weet waar je op de pagina welke informatie kun vinden. Daarvoor is een consistent gebruik van de stijlelementen essentieel. Dit is binnen Typo3 standaard geborgd. Je kunt de beheerders van de content veel vrijheden geven, maar sommige zaken zoals lettertypes ed kun je ook vastleggen om wildgroei te voorkomen. Dit komt de consistentie van de website zeer ten goede. En tevens kan vrijheid juist daar worden ingebouwd waar deze wel nodig is. Ook in het gebruik van lettertypes en kleuren. Maar ook dan weet je dus waar dat is.

Dit beheer van toegangsrechten gaat tot en met documenten die via de website worden gepubliceerd zoals pdf’s bijvoorbeeld. Als je wilt, dan kun je per pagina-onderdeel of zelfs per pdf aangeven wie deze kan beheren. Dat zorgt voor een hoop duidelijkheid.

Extra functies, koppelingen
Heb je speciale wensen, wil je data vanuit een andere bron koppelen om te gebruiken binnen de website? Dit kan met de meeste cms’en wel en dus ook zeker met het Typo3 CMS. Koppelingen middels api’s of helemaal op maat zijn geen probleem, mits de bron daarvoor geschikt is.

En extra functies, zaken die niet standaard als extensie beschikbaar zijn, kunnen als maatwerk worden gebouwd. Het is immers open source, dus je kunt binnen de structuur voor extensies aansluiten op het bestaande cms. Belangrijk detail: het aanpassen van het cms zelf, de core, is sterk af te raden. Hiermee maak je het updaten en upgraden immers onnodig lastig en onoverzichtelijk.

De voordelen op een rijtje:

  • Snel
  • Sterk
  • Flexibel uitbreidbaar
  • Multi-site geschikt
  • Meertaligheid is ingebouwd
  • Zeer consistent
  • Veilig voor beheer met grote redacties
montix-icon-digitalmarketing4

Co-creatie in strategie

Elke succesvolle digitale aanwezigheid begint met een doordachte strategie. Samen met jou leggen we deze basis, waarbij jouw unieke doelen en marktbehoeften de richting bepalen. Dit interactieve proces van co-creatie zorgt ervoor dat onze strategie niet alleen robuust en doelgericht is, maar ook ruimte biedt voor toekomstige groei. Met Typo3 als fundament garanderen we een platform dat perfect aansluit bij jouw visie.

Data-gedreven besluitvorming

Data vormen de kern van onze aanpak. Samen analyseren we relevante informatie om jouw website continu te optimaliseren. Dit zorgt voor een website die niet alleen goed presteert, maar ook echt matcht met jouw merk en doelgroep.

Uitgelicht

Ondersteuning zonder einde

Onze ondersteuning eindigt niet bij de lancering van jouw website. Met onze doorlopende Typo3 support zorgen we ervoor dat jouw website blijft presteren en evolueren, in lijn met jouw zakelijke groei en digitale ontwikkelingen.

Bouwen aan online succes

Ben je klaar om samen met Montix een unieke digitale ervaring te creëren? Jouw visie, gecombineerd met onze expertise en een proces van gedeelde creatie, zorgen we voor online succes.

HIERMEE KUNNEN WE JE OOK HELPEN

Digital marketing

Meer uit je website en je doelstellingen halen? Wij helpen je graag verder met een strategie die speciaal op jouw wensen is afgesteld.

WebDevelopment

Wij bouwen en optimaliseren niet alleen websites, maar verzorgen ook het onderhoud en de hosting.

Design en Creatie

Een overzichtelijke en mooi vormgegeven website met een gebruiksvriendelijk CMS, dat is bij ons de standaard.

Website support

Ondersteuning voor jouw hele team

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact op

Contact

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Thijs Oude Essink Nijhuis

Typo3 specialist