06-01-23

Scrollt een gebruiker op de pagina?

Je kan zien dat een bezoeker op je website scrolt door gebruik te maken van een scroll event in JavaScript. Dit is een speciaal type van event dat wordt aangeroepen wanneer een gebruiker scrolt op een webpagina. Dit is belangrijke informatie binnen de digital marketing.

Om dit te implementeren, zou je een JavaScript-functie kunnen schrijven die wordt aangeroepen wanneer het scroll event wordt veroorzaakt.

Je kan ook de huidige scrollpositie van de gebruiker opvragen door gebruik te maken van de scrollY-eigenschap van het window-object. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld wilt weten hoe ver de gebruiker van het einde van de pagina is.

Met deze informatie kan je acties uitvoeren op basis van hoe ver een gebruiker op je pagina heeft gescrold. Bijvoorbeeld, je kan een pop-up laten verschijnen wanneer een gebruiker 75% van de pagina heeft gescrold, of je kan specifieke content laten zien wanneer een gebruiker naar beneden scrolt op een bepaald gebied van de pagina.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het gebruik van scroll events niet ten koste gaat van de prestaties van je website. Zorg ervoor dat je alleen de absoluut noodzakelijke code uitvoert tijdens het scrollen, en gebruik eventueel debouncing om ervoor te zorgen dat de code niet te vaak wordt aangeroepen.

Ik hoop dat dit je helpt om een actieve manier te vinden om te zien dat een bezoeker op je website scrolt!

 

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg