10-05-22

Het maken van templates in Divi Theme builder

Divi is één van de populairste page builders op dit moment onder webdesigners. Divi heeft vele functionaliteiten en is makkelijk in gebruik. Een aantal jaar geleden heeft Divi een update gehad. Bij deze update is het mogelijk om archiefpagina’s en templates te maken voor je blogposts. Dit tilt je blog naar een hoger niveau. Benieuwd naar de functies en hoe je dit kan toepassen in je website? We vertellen het je graag in dit artikel.

DIVI BUILDER EN THEME BUILDER

Met de Divi builder bouw je eenvoudig een website die er ook nog eens aantrekkelijk uit ziet. Divi beschikt over allerlei modules die je kan gebruiken in je website. Ook zijn er vele voorbeeld lay outs en websites die je kan downloaden en toepassen op je eigen pagina’s. Deze zijn aan te passen naar je eigen wensen.

Sinds versie 4.0 van Divi, bestaat er ook een Theme builder. Deze Theme builder maakt het mogelijk om Divi builder te gebruiken op pagina’s die je voorheen niet kon aanpassen. Hierbij kun je denken aan productpagina’s, blogposts, 404-pagina’s, archiefpagina’s en meer. Ook geeft deze update de mogelijkheid om headers en footers aan te passen op je website door Divi te gebruiken.

Deze functie biedt de mogelijkheid om niet langer de ontwerpen van je WordPress thema te gebruiken, je hebt nu zelf de volledige controle over de styling van alle pagina’s. Deze vrijheid is natuurlijk heerlijk en wordt vaak gezien als een must.

DIVI THEME BUILDER, EEN AANWINST VOOR JE BLOG

Als je geen Divi gebruikt, moet je een WordPress template kiezen bij het starten van een blog. De standaard templates hebben weinig opties voor het aanpassen van elementen in deze template. Als je geen technische kennis bezit, kan je vaak niets anders dan het standaard template gebruiken.

BOUW AAN DE VOORKANT

Bij het aanpassen van je template voor bijvoorbeeld blogberichten, zie je de aanpassingen en het resultaat van je pagina direct op je scherm. Dit maakt het eenvoudig om een mooie pagina te bouwen die past bij jouw wensen en eisen. Ook is het belangrijk dat de templates passen bij de uitstraling van je website. Dit is geen probleem met de Divi Theme builder.

HOE WERKT DE DIVI THEME BUILDER?

Wil je graag weten hoe je de Divi Theme builder gebruikt? Dit is te lezen in onze handleiding. Daarnaast vind je daar nog meer uitleg over het gebruiken van de vele functionaliteiten die het prachtige thema Divi aanbiedt.

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg