13-01-23

Mailchimp automatiseren is heel handig

Een van de belangrijkste voordelen van Mailchimp is dat het een uitstekende manier is om marketing te automatiseren. Hierdoor kun je tijd besparen en ervoor zorgen dat je marketingcampagnes op een consistente manier worden verzonden. In dit blogpost zullen we bespreken hoe je Mailchimp op een activerende manier kunt automatiseren.

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat Mailchimp automatisering op twee manieren biedt: regels en workflows. Regels zijn een manier om specifieke acties te triggeren op basis van een bepaalde gebeurtenis. Workflows zijn een reeks acties die worden geactiveerd wanneer een abonnee zich aanmeldt voor je mailinglijst.

Een manier om Mailchimp op een activerende manier te automatiseren is door het instellen van regels die specifieke acties triggeren op basis van de interactie van een abonnee met je e-mails. Bijvoorbeeld, als je een kortingscode wilt verzenden naar iemand die een product heeft aangeklikt in een van je e-mails, kun je een regel instellen die deze actie triggert. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je abonnees relevante aanbiedingen ontvangen op basis van hun interesses.

Workflows zijn een andere manier om Mailchimp op een activerende manier te automatiseren. Je kunt bijvoorbeeld een welkomstworkflow instellen voor nieuwe abonnees. Dit is een reeks e-mails die automatisch worden verzonden wanneer iemand zich aanmeldt voor je mailinglijst. Deze e-mails kunnen bijvoorbeeld bestaan uit een welkomstbericht, een overzicht van je producten of diensten en een aanbieding. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat nieuwe abonnees zich snel thuis voelen bij jouw merk en dat ze meteen relevante aanbiedingen ontvangen.

Een andere manier om Mailchimp op een activerende manier te automatiseren is door het instellen van e-mailcampagnes die zich richten op specifieke doelgroepen. Bijvoorbeeld, als je een product hebt dat specifiek gericht is op vrouwen, kun je een e-mailcampagne instellen die alleen naar vrouwelijke abonnees wordt verzonden. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je abonnees alleen de e-mails ontvangen die voor hen relevant zijn, wat de kans vergroot dat ze deze ook daadwerkelijk lezen en erop reageren.

Montix kan je helpen met digital marketing

Wil jij een nieuwe webshop laten maken of een nieuwe website laten maken? Montix kan jou daarbij helpen, neem contact met ons op.

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg