13-01-23

De 10 populairste CMS'en (Content Management Systemen)

Een CMS is een softwareprogramma waarmee je gemakkelijk een website kunt beheren en bijwerken zonder dat je hiervoor technische kennis nodig hebt. Er zijn talloze CMS’en beschikbaar, maar in dit artikel geven we de 10 populairste CMS’en weer. Montix kan je helpen met de webdevelopment van je website.

  1. WordPress: WordPress is verreweg het populairste CMS en wordt gebruikt door ongeveer 39% van alle websites. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft talloze plugins en themes om uit te kiezen.
  2. Joomla: Joomla is een ander populair CMS en wordt gebruikt door ongeveer 2,3% van alle websites. Het biedt veel flexibiliteit en is geschikt voor zowel kleine als grote websites.
  3. Drupal: Drupal is een open source CMS dat wordt gebruikt door ongeveer 2,2% van alle websites. Het is geschikt voor complexe websites en heeft een grote community van ontwikkelaars.
  4. Magento: Magento is een populair CMS voor e-commerce websites en wordt gebruikt door ongeveer 1,2% van alle websites. Het biedt veel opties voor het beheren van een online winkel.
  5. Shopify: Shopify is een gespecialiseerd CMS voor e-commerce websites en wordt gebruikt door ongeveer 0,8% van alle websites. Het biedt alles wat je nodig hebt om een online winkel te starten en te beheren.
  6. Adobe Experience Manager: Adobe Experience Manager is een CMS voor enterprise websites en wordt gebruikt door ongeveer 0,6% van alle websites. Het biedt veel opties voor het beheren van complexe websites.
  7. Squarespace: Squarespace is een gebruiksvriendelijk CMS dat geschikt is voor zowel kleine als grote websites. Het wordt gebruikt door ongeveer 0,5% van alle websites.
  8. Wix: Wix is een cloud-gebaseerd CMS dat wordt gebruikt door ongeveer 0,4% van alle websites. Het biedt veel opties voor het maken van een professionele website, zonder dat je technische kennis nodig hebt.
  9. Weebly: Weebly is een eenvoudig te gebruiken CMS dat wordt gebruikt door ongeveer 0,3% van alle websites. Het biedt veel opties voor het maken van een professionele website en is geschikt voor zowel kleine als grote websites.
  10. Ghost: Ghost is een open source CMS vooral gericht op het maken van blogs. Het wordt gebruikt door ongeveer 0,2% van alle websites.

Conclusie

Er zijn talloze CMS’en beschikbaar, maar de 10 populairste CMS’en zijn WordPress, Joomla, Drupal, Magento, Shopify, Adobe Experience Manager, Squarespace, Wix, Weebly en Ghost. Elk CMS heeft zijn eigen unieke kenmerken en is geschikt voor verschillende soorten websites. Kies het CMS dat het beste aansluit bij je behoeften en maak gebruik van de mogelijkheden om een professionele en gebruiksvriendelijke website te maken

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg