20-01-23

Wat is het voordeel van eigen beeld materiaal ten opzichte van stockfoto's?

Er zijn talloze voordelen om eigen beeldmateriaal voor website of webshop te gebruiken in plaats van stockfoto’s. Hieronder hebben we enkele belangrijke redenen op een rijtje gezet:

  1. Authenticiteit: Eigen beeldmateriaal voor website of webshop laat je merk op een oprechte en echte manier zien. Stockfoto’s kunnen soms onpersoonlijk en onecht overkomen, wat kan leiden tot een afname van vertrouwen van de klant in je merk. Door eigen beeldmateriaal te gebruiken, laat je zien wie je werkelijk bent en wat je doet.
  2. Uniekheid: Eigen beeldmateriaal is uniek voor jouw merk en kan je helpen om je te onderscheiden van de concurrentie. Stockfoto’s worden vaak door verschillende mensen gebruikt, wat betekent dat je kans groot is dat je dezelfde foto’s ziet op andere websites of sociale media-accounts. Door eigen beeldmateriaal te gebruiken, kun je jouw unieke verhaal vertellen en je onderscheiden van de rest.
  3. Relevantie: Eigen beeldmateriaal is specifiek afgestemd op jouw merk en boodschap, wat betekent dat het altijd relevant is. Stockfoto’s zijn vaak algemeen en kunnen niet altijd aansluiten bij jouw specifieke doelgroep of boodschap. Door eigen beeldmateriaal te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je afbeeldingen relevant zijn voor jouw merk en doelgroep.
  4. Consistentie: Als je eigen beeldmateriaal gebruikt, kun je ervoor zorgen dat je merkconsistentie behoudt. Je kunt dezelfde stijl en toon aanhouden in al je beeldmateriaal, wat kan helpen om je merk herkenbaar te maken. Als je stockfoto’s gebruikt, moet je misschien verschillende foto’s van verschillende fotografen en met verschillende stijlen gebruiken, wat kan leiden tot inconsistentie.
  5. Controle: Als je eigen beeldmateriaal gebruikt, heb je volledige controle over wat je laat zien. Je kunt precies laten zien wat je wilt en hoe je het wilt laten zien. Als je stockfoto’s gebruikt, moet je werken met wat er beschikbaar is en heb je geen controle over hoe de foto’s eruit zien of wat er wordt getoond.
  6. Merknaamsbekendheid en merkidentiteit: Eigen beeldmateriaal kan bijdragen aan de naamsbekendheid en merkidentiteit van je merk. Als mensen steeds weer dezelfde afbeeldingen van jouw merk zien, zullen ze het sneller herkennen en zich er beter aan herinneren. Dit kan leiden tot een grotere betrokkenheid van je doelgroep en kan zelfs leiden tot meer verkoop.
  7. Professionele indruk: Als je professioneel gemaakte afbeeldingen gebruikt die specifiek zijn gemaakt voor jouw merk, kan dit laten zien dat je serieus bent over je werk en dat je moeite doet om een professionele indruk te maken. Dit kan ervoor zorgen dat je merk meer vertrouwen wekt bij potentiële klanten.
  8. Verbeterde SEO: Het gebruik van eigen beeldmateriaal kan ook helpen om de SEO van je website te verbeteren. Als je unieke afbeeldingen gebruikt die specifiek zijn afgestemd op je merk en doelgroep, kunnen ze bijdragen aan de relevantie van je website voor bepaalde zoekwoorden. Dit kan leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten van Google en kan ervoor zorgen dat je merk meer zichtbaarheid heeft online.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het gebruik van eigen beeldmateriaal voor website of webshop. Het kan tijdrovend zijn om het te creëren en het kan duurder zijn dan het gebruik van stockfoto’s. Daarom is het belangrijk om te bepalen of het voor jouw merk de moeite waard is om in eigen beeldmateriaal te investeren.

In samenvatting zijn de voordelen van het gebruik van eigen beeldmateriaal voor website of webshop ten opzichte van stockfoto’s: authenticiteit, uniekheid, relevantie, consistentie, controle, versterking van merknaamsbekendheid en merkidentiteit, professionele indruk, en verbeterde SEO. Als je de tijd en middelen hebt om eigen beeldmateriaal te creëren, kan het zeker de moeite waard zijn om het te overwegen voor je merk.

 

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg