Wat betekent SEM?

Als je een website hebt, wil je dat deze natuurlijk druk bezocht wordt. Een bekende en effectieve methode om dit te bereiken, is door hoog in Google te staan. De meeste Google gebruikers bekijken vaak alleen de eerste pagina van de zoekresultaten. De hoogste vier of vijf worden het meest bekeken. Om hoog in Google te komen staan, zou je gebruik kunnen maken van SEM, maar wat is SEM eigenlijk?

Definitie SEM

SEM staat voor Search Engine Marketing. Als je dit vertaald naar het Nederlands, betekent het zoekmachinemarketing. SEM is een onderdeel van digital marketing.

SEM bestaat uit twee onafhankelijke componenten: SEO en SEA. Deze twee begrippen worden vaak in één adem genoemd, maar er zijn wel verschillen tussen de begrippen.

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimalisation, ook wel zoekmachineoptimalisatie in het Nederlands. Als je gebruik maakt van SEO, dan ben je bezig met het optimaliseren van je pagina’s zodat deze hoger in de zoekresultaten komen te staan. Dit kan je doen door bijvoorbeeld kwalitatief goede teksten te plaatsen op je pagina’s. Ook is linkbuilding een belangrijke onderdeel als je hoog in de zoekresultaten wilt staan. SEO is voornamelijk op langer termijn effectief.

SEO is een vorm van organisch verkeer, dat betekent dat je er niet direct voor betaald. Indien je SEO uitbesteed, is het natuurlijk niet gratis, maar met enige kennis zou je het ook zelf kunnen doen.

SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising. Met SEA trek je nieuwe bezoekers aan door gebruik te maken van advertenties binnen een zoekmachine. Je betaalt dan per klik en de kosten kunnen daardoor hoog oplopen. Google werkt namelijk met een veilingsysteem dus de kosten zijn variabel. Indien er meer concurrenten zijn, kunnen de kosten per klik snel stijgen.

Een voordeel van SEA is dat je niet hoeft te wachten tot je bovenaan staat in een zoekmachine. Je betaalt namelijk voor de eerste plek en staat meteen bovenaan. Een nadeel zijn de hoge kosten. Indien je voor een langere tijd gebruik maakt van SEA kunnen de kosten erg oplopen. Dat is vaak ook te danken aan het veilingsysteem. Dit onderdeel van SEM is voornamelijk bedoelt voor op kort termijn.

 

Ons werk

Waar we trots op zijn:

Kips

Chicken Tonight

Pon Logistics

WebDevelopment

Versterk jouw merk met SEO

Een sterk merk is essentieel voor succes in de moderne zakelijke wereld. Het opbouwen van merkbekendheid en autoriteit kan echter een uitdaging zijn in een steeds drukker wordend online landschap. Gelukkig kan zoekmachineoptimalisatie (SEO) helpen bij het versterken van jouw merk en het vergroten van jouw online aanwezigheid. In deze blogpost zullen we bespreken hoe SEO kan bijdragen aan het opbouwen van merkbekendheid en autoriteit, en welke stappen je kunt nemen om jouw merk te versterken met SEO.

Lees meer

SEO: de sleutel tot lange-termijn succes voor jouw online bedrijf

In de huidige digitale wereld is het hebben van een online aanwezigheid essentieel voor elk bedrijf dat succesvol wil zijn. Maar het hebben van een website is niet genoeg, je moet er ook voor zorgen dat deze goed vindbaar is in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Dit is waar zoekmachineoptimalisatie (SEO) van pas komt. Door SEO te gebruiken, kun je de zichtbaarheid van jouw website vergroten en het aantal bezoekers en conversies verhogen. Maar dat is niet alles, SEO kan ook bijdragen aan de duurzaamheid en groei van jouw online bedrijf op de lange termijn.

Lees meer

Waarom SEO essentieel is in de hedendaagse digitale marketing wereld.

In de huidige digitale wereld, waarbij internet het centrale platform is voor bedrijven om te adverteren en klanten te bereiken, is het van essentieel belang om SEO te gebruiken. Zoekmachineoptimalisatie of SEO is het proces van het verbeteren van de zichtbaarheid van jouw website op zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. SEO is een onmisbaar element geworden in de digitale marketingstrategie van elk bedrijf, ongeacht de grootte of sector waarin het zich bevindt.

Lees meer
marko-portret-klein

Rana Güney

Tel: +31 (0)53 750 30 30
E-mail: [email protected]

Blog formulier

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?