12-01-23

Hoe behoudt je de huidige seo waarde van je website wanneer je een nieuwe maakt

Als je een nieuwe website maakt, wil je natuurlijk niet dat je de harde werk die je hebt gestoken in het verbeteren van de SEO van je huidige website verloren gaat. Gelukkig zijn er enkele dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je de huidige SEO waarde van je website behoudt wanneer je een nieuwe maakt. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

Zorg ervoor dat je de oude URLs redirect naar de nieuwe. Als je de structuur van je website verandert, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de oude URLs naar de juiste nieuwe pagina’s leiden. Dit kan door middel van 301 redirects, die aangeven dat de oude pagina permanent naar een nieuwe locatie is verplaatst.

Maak gebruik van hetzelfde domein. Als je het domein van je website verandert, kan dit een negatief effect hebben op je SEO. Probeer daarom hetzelfde domein te behouden als je een nieuwe website maakt.

Maak gebruik van hetzelfde content management systeem (CMS). Als je een nieuw CMS gebruikt voor je nieuwe website, kan dit ervoor zorgen dat de URLs van je pagina’s veranderen. Probeer daarom hetzelfde CMS te gebruiken als dat je op je huidige website gebruikt.

Maak een inventariseer alle interne links naar je huidige website en zorg ervoor dat ze naar de juiste pagina’s op je nieuwe website wijzen. Interne links zijn links vanuit andere pagina’s op je website naar andere pagina’s op je website. Als je de structuur van je website verandert, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze links naar de juiste pagina’s wijzen.

Maak gebruik van hetzelfde design en layout. Als je het design en layout van je website verandert, kan dit ervoor zorgen dat de content op een andere manier wordt geïndexeerd door zoekmachines. Probeer daarom hetzelfde design en layout te gebruiken als dat je op je huidige website gebruikt.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je de huidige SEO waarde van je website behoudt wanneer je een nieuwe maakt. Het is belangrijk om regelmatig te blijven testen en aanpassingen te doen om ervoor te zorgen dat je website zo effectief mogelijk is.

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg