Welke SEO tools bevelen we aan?

Vindbaarheid speelt een belangrijke rol voor website eigenaren. Als jouw website niet verschijnt in de zoekresultaten, dan zullen er nooit bezoekers naar je pagina geleid worden. Dit heeft negatieve effecten op het succes van je website en je digital marketing. SEO, Search Engine Optimization, kan je helpen om dit te voorkomen. Je kan natuurlijk een internetbureau inschakelen om dit voor je te doen, maar tegenwoordig zijn er ook handige tools die je kunnen ondersteunen waardoor je het wellicht ook zelf kan. We lichten graag onze favoriete tools toe zodat jij hoger in de zoekresultaten komt te staan.

SEMrush

SEMrush is een SEO tool die je gratis zou kunnen gebruiken, maar je bent dan wel gelimiteerd in de functionaliteiten van de tool. Voor kleine websites zou dit voldoende kunnen zijn. SEMrush biedt pakketten aan met een prijsklasse van $1000 tot $4000. 

SEMrush is een overzichtelijke tool waarbij je een analyse kan laten uitvoeren voor je eigen website en die van je concurrenten. De tool kan zoekwoorden of domeinen analyseren, zodat jij een goed overzicht hebt en je weet welke aspecten verbeterd kunnen worden voor het optimaliseren van jouw website. Ook is er een optie om advertenties te onderzoeken door toegang te krijgen tot een uitgebreide database met informatie. Indien je support nodig hebt van de tool, dan staat de klantenservice altijd voor je klaar als je vragen hebt. 

SE Ranking

SE Ranking is een ‘booming’ SEO tool door de simpele en begrijpelijke structuur en uitleg. De tool is nog vrij nieuw en je krijgt veel voordelen voor een lage prijs. SE Ranking houdt dagelijks de stand van de zoekwoorden bij en geeft het weer op een overzichtelijke manier. Je kan per dag zien hoe de zoekwoorden presteren op zoekmachines en daar kan je dan makkelijk op inspelen, door bijvoorbeeld desbetreffende pagina’s te optimaliseren. Je kan kiezen tussen allerlei verschillende landen, regio’s en zoekmachines. Een abonnement voor SE Ranking krijg je al voor $39. Het duurste pakket bedraagt $189. 

Ook kan je website en backlink analyses uitvoeren om een goed beeld te krijgen hoe je website ervoor staat. Verder heeft SE Ranking de optie om een marketing plan te maken en om websites van concurrenten te onderzoeken.

SEO Powersuite

SEO Powersuite bestaat uit vier programma’s: Rank Tracker, Link Assistant, SEO Spyglass en Website Auditor. Dat maakt de tool populair, omdat het een alles-in-1 tool is voor ondersteuning bij je zoekmachine optimalisatie. Let wel op, je moet zelf wel over kennis beschikken, de tool is namelijk geen garantie om bovenaan te staan in de zoekresultaten.

Een nadeel van de tool is dat het een vrij oude tool is. SEO Powersuite is namelijk al 15 jaar oud en dat zegt veel over de kwaliteit van de software. Je kan gebruik maken van een gratis versie (met beperkte functionaliteiten) of een abonnement aanschaffen voor een jaarlijks bedrag van $300 tot $700.

Support nodig bij dit onderwerp? Montix helpt je graag.

Digital Marketing

Versterk jouw merk met SEO

Een sterk merk is essentieel voor succes in de moderne zakelijke wereld. Het opbouwen van merkbekendheid en autoriteit kan echter een uitdaging zijn in een steeds drukker wordend online landschap. Gelukkig kan zoekmachineoptimalisatie (SEO) helpen bij het versterken van jouw merk en het vergroten van jouw online aanwezigheid. In deze blogpost zullen we bespreken hoe SEO kan bijdragen aan het opbouwen van merkbekendheid en autoriteit, en welke stappen je kunt nemen om jouw merk te versterken met SEO.

Lees meer

SEO: de sleutel tot lange-termijn succes voor jouw online bedrijf

In de huidige digitale wereld is het hebben van een online aanwezigheid essentieel voor elk bedrijf dat succesvol wil zijn. Maar het hebben van een website is niet genoeg, je moet er ook voor zorgen dat deze goed vindbaar is in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Dit is waar zoekmachineoptimalisatie (SEO) van pas komt. Door SEO te gebruiken, kun je de zichtbaarheid van jouw website vergroten en het aantal bezoekers en conversies verhogen. Maar dat is niet alles, SEO kan ook bijdragen aan de duurzaamheid en groei van jouw online bedrijf op de lange termijn.

Lees meer

Waarom SEO essentieel is in de hedendaagse digitale marketing wereld.

In de huidige digitale wereld, waarbij internet het centrale platform is voor bedrijven om te adverteren en klanten te bereiken, is het van essentieel belang om SEO te gebruiken. Zoekmachineoptimalisatie of SEO is het proces van het verbeteren van de zichtbaarheid van jouw website op zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. SEO is een onmisbaar element geworden in de digitale marketingstrategie van elk bedrijf, ongeacht de grootte of sector waarin het zich bevindt.

Lees meer
marko-portret-klein

Rana Güney

Tel: +31 (0)53 750 30 30
E-mail: [email protected]

Blog formulier

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?