23-02-24

Gedachtensprong op vrijdag, van Marko

Tools zoals ChatGPT worden steeds meer onze digitale slimme sidekicks die niet alleen antwoorden geven op onze vragen, maar ook actief met ons meedenken. Het voelt bijna alsof we een diepgaand gesprek voeren met een virtuele assistent die precies begrijpt wat we nodig hebben en die zelfs een paar verrassende inzichten kan bieden.

Maar laten we ook onze goede oude vriend Wikipedia niet vergeten. Dit tijdloze naslagwerk zit boordevol met informatie over alles wat je maar kunt bedenken.

Het systeem Wiki is ten opzichte van alle blogs de laatste jaren wat minder in beeld maar kan juist door zijn andere technische insteek voor een enorm sterke en goed bruikbare kennisbron zorgen. Het is gebundeld en de bron is vertrouwd. Je kunt er ook lekker in “grasduinen”.

De traditionele zoekmachines zullen steeds meer de supersnelle gidsen naar de laatste deals, de nieuwste trends en alles daartussenin zijn. Ze zijn als de gidsen van het web, altijd klaar om ons te helpen vinden wat we zoeken, precies op het moment dat we het nodig hebben.

Dit zijn grote veranderingen in onze zoekgewoonten, die het leven zeker weer een stuk interessanter maken.

Gezien op social media: 

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg