Beginnen met jouw WordPress webshop

Een goede start is het halve werk

 

 

Het juiste thema

 • Flexibel
 • Snel aan te passen
 • Voor site en shop
 • AMP integratie

De juiste hosting

 • Snelheidsoptimalisatie
 • Dagelijkse backups
 • Wekelijkse updates
 • SSL certificaat

De juiste plugins

 • Formulieren
 • Betaalmodule
 • Social Media koppeling
 • Shop-specifieke plugins

Aanpak WordPress webshop starten

Stap 1: Benodigde functies bepalen
Wat moet jouw WordPress webshop kunnen vanaf de start: hoe komen de producten inclusief alle bijbehorende informatie in de shop? Hoe houd je deze bij? Hoe handel je bestellingen af?

Stap 2: Online marketing bepalen
Wat is jouw doelgroep en hoe spreek je deze aan? Hoe presenteer en verkoop jij jouw product? Op welke wijze ga je online marketing inzetten en wat moet daarvoor worden voorbereid in de shop?

Stap 3: Gewenst uiterlijk bepalen
Je sitestructuur, de pagina-indeling, de kleurstelling en gebruikte afbeeldingen: alles werkt mee aan de beleving voor de klant. Welke beleving wil jij neerzetten?

Stap 4: Bouw een webshop
In deze fase wordt de shop zelf gerealiseerd: technisch en visueel. Dit gebeurd op een afgeschermd deel, zodat jij altijd online kunt meekijken en de voortgang kan volgen!

Stap 5: Vullen webshop
Nu gaan alle producten incl. bijbehorende content de shop in. En alle pagina’s rondom de webshop worden gevuld: je hebt immers de sterke combi van WordPress en WooCommerce, dus maak goed gebruik van dit voordeel!

Stap 6: Testen en live gaan
Alles staat klaar. Nu nog goed testen, puntjes op de i en je start is een feit! Hoelang dit hele proces duurt? Als je nog geen of weinig ervaring hebt: neem de tijd. Plan hier minimaal 2 maanden voor in. Heb je veel ervaring: dan kan dit geheel in 2 weken zijn afgerond!

google-optimize

De kracht van een mobiele WordPress webshop

Mobielvriendelijk wordt “mobile first”. Hoe maak je jouw webshop “lekker” voor mobiele gebruikers?
Dit is natuurlijk al een hele tijd gaande, dat je je website en webshop vooral voor de mobiele gebruiker geschikt maakt. Althans, voor velen is dit de meest logische aanpak.
Er bestaan meerdere invullingen aan deze kreet, waarbij je één punt centraal kunt stellen, waar iedereen het over eens lijkt: hoe je het ook aanpakt, het moet “lekker” werken op je mobiel.

WordPress webshop optimalisatie voor mobiele apparaten

Na het opstarten van je WordPress webshop, is optimalisatie voor mobiele apparaten een cruciale stap. Meer dan ooit gebruiken mensen hun smartphones en tablets om online aankopen te doen. Een webshop die goed functioneert op verschillende apparaten biedt een soepele ervaring voor je klanten. Dit betekent dat je webshop snel moet laden, gemakkelijk te navigeren moet zijn en de lay-out, afbeeldingen en tekst allemaal geoptimaliseerd moeten zijn voor verschillende schermgroottes.

WordPress webshop en sociale media integratie

Het integreren van je webshop met sociale media is een andere belangrijke factor. Het is niet alleen een manier om je bereik te vergroten, maar het maakt ook de deur open voor interactie met je klanten. Door ‘share’-knoppen op productpagina’s te hebben, klantrecensies te tonen en regelmatig updates en aanbiedingen te posten op je sociale media-kanalen, blijft je merk zichtbaar en relevant.

Analysetools voor je WordPress webshop

Maar hoe weet je of je op de goede weg bent? Hier komen analysetools om de hoek kijken. Door tools zoals Google Analytics te installeren, krijg je waardevolle inzichten in hoe klanten jouw webshop gebruiken, welke producten populair zijn en waar eventuele verbeteringen nodig zijn.

Continu onderhoud en verbetering van je WordPress webshop

Hoewel je webshop nu live kan zijn, is het werk nog lang niet klaar. Het creëren van een succesvolle WordPress webshop vereist voortdurend onderhoud en verbetering. Dit betekent regelmatig bijwerken van productinformatie, verbeteren van de gebruikerservaring en het oplossen van eventuele technische problemen.

Met deze aanpak en met een toewijding aan voortdurende verbetering, zal je WordPress webshop zich blijven ontwikkelen en groeien, en zal het een steeds aantrekkelijkere bestemming worden voor online shoppers. Het allerbelangrijkste om te onthouden is dat je klanten centraal moeten staan in elke beslissing die je neemt – hun ervaring met jouw webshop zal uiteindelijk bepalen of ze terugkomen voor meer.

MEER OVER WOOCOMMERCE

marko-portret-klein

Vraag het een specialist

Marko van den Berg

Tel: +31 (0)53 750 30 30
E-mail: support@montix.nl

Blog formulier