11-07-22

De veiligheid van WooCommerce

Hacken, het is voor elke website een bekend en eng probleem. Je wilt er graag alles aan doen om je website of webshop zo veilig mogelijk te maken. Maar hoe veilig is WooCommerce nou echt? Loop je kans dat je wordt gehackt? Wie is er verantwoordelijk voor de veiligheid? In deze blog wordt het allemaal besproken. 

Wat is WooCommerce

Om te weten of WooCommerce veilig is, is het van belang om te weten wat WooCommerce precies doet. WooCommerce is namelijk een onderdeel van WordPress. Het is een WordPress plugin die ervoor zorgt dat je gebruik kunt maken van allerlei webshop toepassingen. Het is een eenvoudig systeem in gebruik, maar biedt toch veel verschillende mogelijkheden aan. Het is dus een perfect systeem om je webshop mee te beheren.

Wie is er verantwoordelijk voor de veiligheid?

Het WordPress security team bestaat uit veel beveiligingsonderzoekers. Zij zijn over het algemeen verantwoordelijk voor de veiligheid en zijn hier dagelijks mee bezig. Zo weet jij zeker dat jouw website altijd optimale veiligheid kan bezitten. 

Is WooCommerce veilig? 

Aangezien WooCommerce onderdeel is van WordPress, is deze vraag beter om te zetten naar: is WordPress veilig? 

De veiligheid van het systeem is erg goed. Dit betekent niet dat je nooit gehackt kunt worden, maar het wordt wel erg moeilijk. Geen enkel systeem kan 100% garantie bieden dat je nooit wordt gehackt, maar wanneer je de website goed onderhoudt, dan wordt het voor de hackers wel erg lastig. De veiligheid ligt dus natuurlijk ook bij jezelf. Voor een optimale beveiliging van je website is regelmatig onderhoud nodig en altijd de nieuwste versie. Dit houdt in dat je:

  • Altijd de nieuwe updates moet uitvoeren.
  • Alleen betrouwbare extensies en plugins moet gebruiken. 
  • Altijd sterke wachtwoorden moet gebruiken. 
  • Enz. 

Wij bij Montix snappen dat dit allemaal erg ingewikkeld klinkt. Soms kan door tijdnood bijvoorbeeld worden gezorgd dat een update maar wordt uitgesteld. Daarom kan Montix je helpen bij de hosting van je website en ondersteund je bij het veilig houden van je website. 

Kortom, WordPress doet er alles aan om jouw website veilig te houden, maar je moet er zelf dus ook wat voor doen. Heb je hier geen tijd voor of besteed je dit liever uit? Dan kan Montix je helpen!

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg