gravity forms logo

Formulieren aanmaken d.m.v. Gravity Forms

Via Gravity Forms is het mogelijk om flexibele formulieren aan te maken. In dit bericht wordt uitgelegd hoe dit gedaan kan worden. Het integreren in een divi pagina wordt uitgelegd in de Divi handleiding.

gravity forms logo

Flexibel formulieren maken met Gravity Forms

Het aanmaken van een nieuw formulier kan door links naar Formulieren te gaan en daarna op Nieuw formulier te klikken. Hierna wordt en een popup getoond waar de titel en een eventuele beschrijving van het formulier ingevoerd moet worden. Klik hierna op de blauwe knop Formulier aanmaken om te beginnen met het plaatsen van velden in het formulier. Belangrijk onderdeel van webdevelopment.

Rechts worden de velden getoond welke aan het formulier toegevoegd kunnen worden.Deze velden zijn onderverdeeld in de groepen Standaarvelden, Geavanceerde velden, Berichtvelden en Prijsvelden.
Door middel van het pijltje ernaast kunnen deze groepen uit / ingeklapt worden.

Een veld kan in het formulier geplaatst worden door deze te slepen van de rechterkant naar de linkerkant.
Ga hiervoor met de muis over een veld heen en houd de linkermuisknop ingedrukt. Sleep daarna het veld naar links en laat de muisknop los.

Nadat het veld in het formulier geplaatst is moet deze voorzien worden van een naam. Dit kan door met de muis over het veld te gaan en te klikken op de knop Instellingen.

Er worden dan extra opties aan de rechterkant van het scherm getoond. Ook kan hier aangegeven worden of een veld verplicht is of niet door een vinkje te plaatsen naast het veld Verplicht onder het kopje Regels.

 

 

 

Ontvanger en afzender van het formulier instellen
Het instellen van een ontvanger en afzender kan gedaan worden door bovenaan met de muis over Instellingen te gaan en daarna te klikken op Meldingen en klik hierna op Beheerdersmeldingen.
Hier wordt er een nieuw scherm geopend waar onder Versturen naar e-mailadres de ontvanger van het bericht ingevoerd kan worden. Ook kan onder Van e-mailadres de afzender aangegeven worden.
Daarnaast kan bij Onderwerp een ander onderwerp van de mail opgegeven worden.