12-10-22

Wat is Linkbuilding en hoe kan het worden toegepast?

Hoger komen te staan in de zoekresultaten van Google is belangrijk voor de vindbaarheid van een website. Een tool die hier een grote rol bij speelt, is linkbuilding. Hierbij wordt er gekeken naar interne en externe linkbuilding. Wat is het verschil en hoe pas je het toe?  

 

Interne linkbuilding  

Interne linkbuilding is het plaatsen van hyperlinks op pagina’s van een website, die doorverwijzen naar een andere pagina op dezelfde website. Dit is een tool die vooral bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid van een website, dit helpt de websitebezoeker namelijk bij het navigeren door de website. 

 

Externe linkbuilding 

Externe linkbuilding is het plaatsen van links op een externe website die verwijzen naar jouw website. Dit is een tool die bijdraagt aan de SEO en de vindbaarheid van een website of webshop. Het doel van deze tool, is beter gevonden worden in Google. Dit wordt gerealiseerd door het plaatsen van links op relevante externe websites. De strategie wordt dus ingezet wanneer de SEO van een website verbeterd moet worden, met als doel om hoger te komen in de zoekresultaten van Google.  

 

Wanneer er backlinks staan op externe websites, helpt dit de zoekmachine om relevante content te vinden. Backlinks zijn links die op externe websites staan, die verwijzen naar een bepaalde pagina op een website. Dit zorgt ervoor dat Google de webpagina eerder zal aanbevelen bij de zoekresultaten. Wanneer er veel relevante websites verwijzen naar een website of webpagina, wordt de waardering van die pagina verhoogd. 

 

Alle voordelen van externe linkbuilding op een rijtje  

  • De website komt hoger te staan in de zoekresultaten van Google  
  • Het verhoogt de vindbaarheid van de website  
  • De website krijgt meer bezoekers 

Verschil tussen interne en externe linkbuilding  

Het grote verschil tussen interne en externe linkbuilding is het doel ervan. Bij interne linkbuilding wordt er een bijdrage geleverd aan het navigeren op de website. Dit zorgt voor het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van de website. Bij externe linkbuilding is het doel om hoger in de zoekresultaten van Google te komen. Dit is een onderdeel van de SEO.  

 

Hoe kan externe linkbuilding worden toegepast? 

Externe linkbuilding is een onderdeel van de SEO, dus om een hogere plek te krijgen in de zoekresultaten van Google is het nodig om dit toe te passen. Maar hoe doe je dit? 

 

  • Bloggen is een manier om te zorgen voor linkbuilding. Door relevante blogs te schrijven kunnen andere websites gaan linken naar de blog.  
  • Behalve blogs op plaatsen op de website, kunnen er ook gastblogs worden geschreven. Dit is het schrijven van een blog op externe websites.  
  • Aanmelden bij relevante startpagina’s. Wanneer er op relevante startpagina’s backlinks staan, zorgt dit ervoor dat de website een hogere waarde krijgt in Google.  

Externe linkbuilding is een belangrijk onderdeel van de SEO. Het is een tool die op verschillende manieren kan worden toegepast. Het inzetten ervan brengt voordelen met betrekking tot de vindbaarheid van de website.  

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg