Sterke eigen visuals

Animatie, fotografie, iconen, video

Het belang van eigen visuals

Stockmateriaal, foto’s, video’s, animaties, iconen. Alles kun je in prima kwaliteit kopen. Dat is vooral voor de snelheid en het budget goed. Maar onderscheidend is toch echt eigen materiaal.

De boodschap ondersteunen door goede, krachtige, visuals

Een persoonlijke presentatie geeft vertrouwen. Het maakt de boodschap tot jouw boodschap. Dus hier geldt zeker dat aandacht alles mooier maakt! Of je nou stockmateriaal als basis neemt, bijvoorbeeld voor de iconen kan dat handig zijn, dan is het aanpassen van de kleuren naar de eigen huisstijlkleuren een minimale stap. Beeldmontages, van foto’s en video, met eigen materiaal er bij in, maakt het al een stuk meer eigen.

Een goede voorbereiding betekent ook dat bijvoorbeeld de fotografie goed gebrieft kan worden. Locatie, uitstraling, uitsnede, sfeer, omgeving, formeel of informeel. Met slechts enkele details onderstreep je je boodschap en zet je een geheel eigen beleving neer.

  • Sfeer
  • Beleving
  • Persoonlijk
  • Vertrouwen

Jasje dasje, “u” of “je”?

De omgangsvormen zoals je die ook in het bedrijf of binnen de doelgroep herkent zet je in voor de online uitingen. Alles sluit op elkaar aan: degeen die persoonlijk kennis komt maken, of die het product aanschaft, herkent in alle details jouw bedrijf. Daarin zit de opbouw van wat voor jou een fan kan worden.

Wat hebben visuals met het proces rondom online marketing te maken?

Een strakke planning, weten wanneer en waarvoor de visual gebruikt gaat worden. Uitsnedes, toevoegingen, aanpassingen voor het specifieke medium. Het team dat de visuals maakt is in nauw contact met de andere teamleden die zich met de diverse online marketing activiteiten bezig houden. Daardoor kunnen zij hun productieproces optimaliseren. Zo kun je in korte tijd toch de juiste boodschap brengen. Dus ook hier geldt: waarom, hoe, wat en wie, wanneer, waarvoor?

MEER OVER Creatie

marko-portret-klein

Vraag het een specialist

Marko van den Berg

Tel: +31 (0)53 750 30 30
E-mail: support@montix.nl

Blog formulier