Een veiliger website voor de bezoeker

Door versleutelde data

Een veiliger website voor de bezoeker

Door versleutelde data

Wat is een SSL certificaatSSL certificaat

Om het verkeer tussen de gebruiker van jouw website en de website te beveiligen kun je dit verkeer versleutelen. Hierdoor is het minder eenvoudig om af te luisteren en zo bij bijvoorbeeld het invullen van formulieren de gegevens mee te kunnen lezen.

marko-portret-klein

STRATEGISCH EN TECHNISCH ADVIES

Marko van den berg

SSL: staat voor “Secure Socket Layer”. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om te weten welke gegevens worden verstuurd. De verbinding tussen de website en de bezoeker van de website is hiermee versleuteld en daardoor lastig “af te luisteren”.

Wat is HTTPS?

Als je vóór een website HTTPS ziet staan, dan weet je dat er een ssl certificaat wordt gebruikt en dat de gegevens versleuteld en daarmee veiliger worden verstuurd van en naar de gebruiker van de website.

HTTPS is de beveiligde variant van HTTP. HTTP is dat wat je in de adresbalk van je browser ziet staan als je een website bezoekt, bijvoorbeeld https://www.nu.nl.

Volledig uitgeschreven staat er: hyper text transfer protocol met de s van secure als toevoeging. Deze toevoeging wordt dus verkregen door een SSL certificaat toe te passen op de website. Hierdoor verhoog je immers de veiligheid voor de bezoeker.

Wat is het belang van Google bij dit SSL certificaat?

Google werkt aan de veiligheid van het internetverkeer in het algemeen. Veel van het verkeer naar jouw website komt tot stand via een zoekopdracht in de zoekmachine van Google. Hierdoor voelt Google zich verantwoordelijk voor deze (be)zoeker: hij is immers doorgestuurd naar jouw site vanuit hun zoekmachine.

Check-up

Laat je WooCommerce installatie controleren:

 • Is de opbouw zoals die hoort te zijn?
 • Is alles up-to-date?
 • Is het thema goed geïmplementeerd?
 • Is de site snel genoeg?
 • Is de backup goed geregeld?
 • Is de shop SEO-technisch goed ingericht?

SSL-certificaat voor jouw webshop of website

Google heeft het streven om het internet veiliger te maken. In dat kader past het om het gebruik van encryptie bij het versturen van de data tussen de website (de webserver waar de website die je bezoekt op staat) en jouw browser te versleutelen. Hiervoor kun je jouw website/webshop voorzien van een SSL certificaat. Dit is snel geregeld, kost niet de wereld en Google beloofd jou daardoor evt te voorzien van een hogere ranking en tenminste krijg je geen melding dat jouw website onveilig is in de browser te zien.

 • Snel geregeld
 • Geen waarschuwing “onveilige website” in de browser
 • Veiliger voor de bezoekers van je site

Wat zie je dan in je URL balk:

 • Groen slotje (Soms geen kleur maar wel een slotje, afhankelijk van de browser)
 • HTTPS ipv HTTP

Of dit nu voor een WordPress Webshop of een ander cms is: deze techniek kun je op de meeste sites inzetten en leveren zowel jou als de bezoeker de genoemde voordelen op.

Jouw belang: een betere positie

Google waardeert het gebruik van “https” door dit mee te nemen in de weging voor de positionering van jouw site. Daarmee is het dus zowel voor de positie op de zoekresultaten pagina van Google als voor de bezoekers van jouw website of webshop van belang om een dergelijk SSL certificaat te gebruiken.
Websites die een URL hebben die beginnen met HTTPS zullen beter geïndexeerd gaan worden door Google. Tevens zal Google deze beveiligde websites hoger in de ranking gaan zetten dan niet beveiligde websites.

Nog niet overgestapt?

Mocht jouw website of webshop nog geen SSL certificaat hebben, herkenbaar aan “https” en het woordje “veilig” vooraan in de url-balk (daar waar je bijv montix.nl intypt), dan helpen wij je graag verder: Bel met onze support op 053 7503030 of stuur een mailtje naar support@montix.nl

Kosten

Er zijn 2 onderdelen bij het toepassen van een certificaat: je website geschikt maken en het certificaat zelf.

Er zijn verschillende soorten certificaten: Afhankelijk van de mate van beveiliging en de complexiteit van de website. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je bedrijfsnaam bij het slotje in de url-balk te vermelden.

Daarnaast is het voor de overstap naar het gebruik van een SSL certificaat het meestal nodig een aantal zaken in je website aan te passen, zoals bijvoorbeeld de “harde” linken. Dit is meestal niet complex en kan snel worden geregeld.

Wil je jouw kosten weten: bel (053 7503030) of mail (support@montix.nl) ons dan voor een opgave!

Met trots werken wij o.a. voor

gemeentezevenaar
hollandia
chicken-tonight
esprit-scholen
kips
gemeente-rheden
ponlogistics
secondhomeinvest
holtweijde
huls
stokerij-sculte
gemeente-enschede
gemeente-brummen
thinkwise
zwanenberg
royalhaskoningdhv
gemeente-barneveld
janssendejongbouw

Cases

montix-holtweijde-case

Landgoed de Holtweijde

motorkledingvoordeel-case-montix

Motorkledingvoordeel

janssen-de-jong-case-montix

Restaurant Carlina's

Hulp nodig?

De Supportdesk van Montix helpt je graag verder!

Neem contact op

reCAPTCHA is required.

MEER WETEN OVER