Technische Ondersteuning voor WooCommerce

Schakel Montix in voor technische ondersteuning bij WooCommerce. Wij regelen het voor je!

 • Jouw problemen vakkundig opgelost
 • Binnen vier uur respons via ons ticketsysteem
 • Transparantie omtrent de kosten
montix advertenties woocommerce

Stel je Woocommerce techniek vraag

Rana Güney

reCAPTCHA is required.

Woocommerce Techniek mogelijkheden

 • Support op werkdagen tussen 9:00 – 17:30
 • Check-up van de gehele webshop
 • Webshop niet bij Montix in beheer? Geen enkel probleem!

WooCommerce technische support

Bij Montix doen wij er alles aan om jou volledig te ontzorgen. We zorgen dat jouw WooCommerce webshop snel laadt en van alle gemakken voorzien is. Wij staan elke werkdag weer voor je klaar om al je vragen te beantwoorden, zodat jouw website optimaal en geheel naar jouw wens presteert. Heb je vragen over de techniek van WooCommerce? Twijfel dan niet en neem contact met ons op!

Oplossen van problemen

Bij Montix doen wij er alles aan om al jouw vragen op het gebied van WooCommerce te beantwoorden. Zo kunnen wij alle problemen oplossen en ervoor zorgen dat jouw webshop weer naar behoren werkt. Geen vraag is te moeilijk voor ons en wij zijn altijd klaar voor een uitdaging. Met onze duidelijke en doorlopende processen ben jij te allen tijde op de hoogte van onze werkzaamheden en kom je niet voor verrassingen te staan. 

Constante support

De digitale wereld kent bij ons geen begin en geen eind. Het gaat oneindig door en het blijft veranderen. Wanneer het probleem is opgelost blijven wij je nog graag begeleiden op technisch gebied, maar ook op de andere gebieden. Voor al jouw vragen staan we elke werkdag weer klaar en kunnen we je blijvend ondersteunen. 

Volledige website Check-up

Voorkomen is beter dan oplossen en daarom willen we je graag helpen om toekomstige problemen te voorkomen. Bij onze volledige website check-up kijken wij jouw website in detail na. Zo kunnen wij fouten, die misschien nu nog geen problemen veroorzaken, vroegtijdig oplossen. Zo blijft jouw website altijd goed draaien en loop je geen klanten mis. 

Magento migratie naar WooCommerce

Waarom zou je overstappen van Magento op WooCommerce?

 • WooCommerce is aanzienlijk meer toegankelijk
 • De ontwikkeling van Magento is onzeker
 • WooCommerce is flexibeler tegen lagere kosten

Waarom is WooCommerce meer toegankelijk dan Magento?

Het antwoord daarop is eigenlijk heel eenvoudig: WooCommerce werkt als plugin voor WordPress en daardoor heb je alle voordelen van WordPress gecombineerd met een sterk webshop systeem.

Velen hebben de afgelopen jaren leren werken met WordPress. Mede door deze populariteit heeft WordPress zich sinds de start van versie 1.0 in januari 2004 heeft ontwikkeld tot een van de meest gebruikte en gebruiksvriendelijke systemen waarmee websites worden gebouwd.
De eigenaar van WordPress, het bedrijf Automattic, heeft het in 2011 gestarte e-commerce systeem WooCommerce in 2015 overgenomen. Daarom biedt Montix ook WordPress en WooCommerce hosting aan.

Waarom is de ontwikkeling van Magento onzeker?

Magento is gestart in 2007. In 2011 is het overgenomen door Ebay waardoor er een snellere en meer gerichte ontwikkeling van het platform volgde. Ook voor plugin ontwikkelaars was het interessant om in te haken en extra functionaliteit toe te voegen. In 2015 heeft Ebay zich echter teruggetrokken en staat Magento weer op eigen benen. Dit maakt de toekomst minder zeker waardoor onder andere de plugin ontwikkelaars onzeker worden en deels afhaken. Hierdoor is het overzetten van Magento een goed alternatief.

Concreet:

Magento versie 2.0 kwam al in 2015 uit, maar de overstap van Magento 1.x naar 2.0 is nog steeds geen makkelijke. Plugins die in het verleden werden gebruikt blijken vaak niet meer te bestaan. De gehele opzet van een webshop inclusief de nieuwe plugins moet zijn stabiliteit opnieuw bewijzen. Het belangrijkste feit: Als je van Magento 1.x wilt overstappen naar Magento 2.0 loop je tegen kosten aan die vrijwel gelijk zijn aan het opzetten van een nieuwe shop, want dat is wat er feitelijk gebeurd. Daarom bieden we jou een Magento 2 alternatief.

Waarom is WooCommerce is flexibeler tegen lagere kosten?

De basis van WooCommerce is WordPress. WordPress heeft een opzet die het beheer middels thema’s en plugins bijzonder eenvoudig maakt. Dit betekent dat de structuur en werkwijze in dit beheersysteem eenvoudiger zijn. Ook voor ontwikkelaars is dit systeem toegankelijker doordat het minder complex is: Magento wordt gezien als één van de meest complexe webshop systemen. Daar is op zich niets mis mee, maar daardoor kiest Magento wel voor de bovenkant van de webshop-markt. Daarom is het aan te raden om WooCommerce in plaats van Magento te gebruiken.

WooCommerce richt zich duidelijk op het middengebied. Je kunt er al met een heel kleine webshop prima mee starten om door te groeien naar een behoorlijk omvangrijke en drukbezochte webshop. Eventueel zelfs direct in meerdere talen, gekoppeld aan diverse ERP systemen. WooCommerce laat zich bijzonder professioneel inzetten. Meer informatie over WooCommere koppelingen kan je hier vinden.

Magento planning

De overstap naar Magento 2.x moest voor januari 2019 zijn afgerond, wilde je je installatie veilig en goed werkend houden. Hierbij is het van belang dat er een goede planning wordt gemaakt om de migratie in goede banen te kunnen leiden.

 

Overzetten van de data inclusief klant-data

Voor de Magento migratie naar WooCommerce van de data kan gebruik worden gemaakt van tooling, waardoor dit proces een stuk sneller gaat. In de praktijk hebben wij gemerkt dat de meeste Magento1.x webshops in de loop van de jaren diverse aanpassingen hebben ondergaan waardoor er altijd maatwerk nodig is om de data volledig en goed over te krijgen. Door hiervoor de bestaande tools uit te breiden en waar nodig aan te passen is dit alsnog een goed haalbaar en binnen korte tijd realiseerbaar proces.

Wil jij WooCommerce in plaats van Magento?

Plan jouw Magento 1.x upgrade en bekijk de alternatieven: Wanneer moet je je Magento 1.x installatie hebben vervangen? Er zijn verschillende redenen waarom je Woocommerce in plaats van Magento wilt gaan gebruiken. Vanaf juni 2020 wordt Magento 1.x niet langer ondersteund en zul je dus van te voren je webshop moeten migreren naar 2.x of kiezen voor een Magento 2 alternatief. De ondersteuning stopt voor zowel Magento Open Source 1 als voor Magento Commerce 1.

Dit betekent dat de security patches per juni 2020 zullen stoppen. Het is niet verantwoord om hierna nog webshops te laten draaien op Magento 1. Een Magento migratie naar WooCommerce is één van de alternatieven. WooCommerce in plaats van Magento is dus een goed alternatief voor Magento 2. Het gebruik van WooCommerce ipv Magento kan veel gemakkelijker zijn en geeft je meer zekerheid.

Upgraden naar Magento 2

Waarom is dat nu zo’n punt, die overstap naar Magento 2? Deze is al sinds 2015 als productieversie beschikbaar, is inmiddels al voorzien van diverse updates en door diverse gezaghebbende partijen verklaart tot top-product dat robuust in elkaar steekt. Ook hier zit de uitdaging in de details: de ontwikkelaars van uitbreidingen, de plugins ofwel third-party-products, lopen enorm achter. Daardoor kun je een bestaande webshop niet zomaar 1:1 overzetten, upgraden. De hele functionaliteiten lijst die je inmiddels hebt opgebouwd moet opnieuw worden bepaald en opgelost middels of maatwerk, wat kostbaar is, of middels andere plugins van andere ontwikkelaars. Met nieuwe afstemmingstrajecten e.d. tot gevolg.

Magento 2 is gegroeid: vooral qua benodigd budget

De nieuwe versie van Magento, Magento 2, is nog meer dan de vorige versie bedoeld voor de grotere webshops. het is een top-systeem, maar door zijn opzet lopen de kosten al heel snel op. je krijgt daar veel voor terug, maar dan moet je dat dus ook wel nodig hebben. Dat is de reden dat velen op zoek zijn naar een goed Magento 2 alternatief. Zo kun je nadenken over een Magento migratie naar WooCommerce. Wij vertellen je hier graag meer over.

Workshop over WooCommerce in plaats van Magento

Doel van alle workshops bij Montix is jouw zelfstandigheid vergroten door meer inzicht te geven in de mogelijkheden en eventuele drempels weg te halen zodat je zelf verder kunt en durft. Magento naar WooCommerce migratie: Heb je een Magento webshop en wil je profiteren van de voordelen van WordPress met WooCommerce?

Migratie van je Magento webshop naar WooCommerce

 • Sneller pagina’s anders indelen
 • Een volledig cms rondom je webshop
 • Aanzienlijk lagere ontwikkelkosten (minder uren nodig voor de meeste werkzaamheden)

Magento overzetten naar WordPress

Als je migreert van Magento naar WordPress met webshop WooCommerce, dan heb je diverse stappen te gaan. Dat is even werk, maar het loont de moeite als je er achter komt dat je van deze combi gebruik kunt maken! Waar moet je aan denken?

 • Migratie van alle data die relevant is (en welke is dat niet!), testen!
 • Migratie van aanvullende productinfo, zoals pdf’s, afbeeldingen, e.d. testen!
 • Hoe ziet jouw Magento webshop er functioneel gezien uit en wat wil je hiervan minimaal behouden?
 • Welke wensen voor aanpassingen kun je meteen meenemen?

Tip:
Blijf niet te lang hangen in theoretische voorbereidingen van de Magento migratie naar WooCommerce. Deze moeten voor de belangrijkste onderdelen helder zijn, maar een test waarbij je alle producten en data migreert zegt al heel veel over de uiteindelijke haalbaarheid bij het gebruik van WooCommerce in plaats van Magento.

Stappen voor migratie van Magento naar WooCommerce:

 • Huidige shop qua functionaliteiten en nieuwe wensen in beeld brengen
 • Migratie-test doen t.b.v. haalbaarheid bij het gebruik van WooCommerce ipv Magento
 • Go of no-go voor daadwerkelijke omzetting

Op zoek naar het juiste e-commerce platform?

Er zijn diverse e-commerce platformen met diverse licenties en daarbij behorende eigendoms- en kostenstructuren, dus ben je op zoek en wil je een aantal WooCommerce alternatieven bekijken? Dan kun je onder andere de volgende opties overwegen:

 • Seoshop
 • Magento 2
 • Lightspeed
 • Shopify
 • Opencart

Eigendomsstructuren

Voor de toekomst van je webshop is het van belang dat je weet van wie de techniek achter de shop is. Je kunt met diverse systemen starten, maar als je wilt doorgroeien, dan ben je afhankelijk van de vrijheid die de licenties je geven.

Magento

 • Open source
 • Honderden plugins
 • Honderden templates
 • Grote community
 • Zoekmachine vriendelijk
 • Nederlandse vertaling
 • Meerdere webshops vanuit één installatie
 • Voorraadbeheer
 • Compleet in te richten voor de Nederlandse markt
 • Ook prima voor het buitenland (ook binnen één installatie)
 • Goede statistieken

WooCommerce

 • Gemakkelijke nieuwe producten en productcategorieën toevoegen
 • Goede ondersteuning op het WooThemes forum
 • Snel op te zetten
 • Uitgebreide functionaliteiten
 • Uitstekend CMS in de vorm van WordPress
 • Uitbouwmogelijkheden
 • Snelheid
 • Relatief lage kosten
 • Onepage checkout is standaard ingebouwd
 • Goede SEO
 • Simpel vorm te geven

Conclusie?

Voor kleinere webshops (tot circa 5000 producten) kan je het beste Magento overzetten naar WooCommerce. Zeker als je ook de shop zelf wilt  beheren. Je hebt dan direct een gemakkelijk CMS systeem waarmee je jouw webshop kunt beheren. Indien je een grote webshop wilt met veel producten, uitbreidingen, automatische handelingen en koppelingen; ga dan voor Magento.  Kan je onze hulp wel gebruiken bij het maken van een weloverwogen keuze als het gaat om een CMS systeem? Neem dan direct contact met ons op.

De nieuwe Magento

Versie 2.0 is volledig nieuw en anders dan versie 1.x. Heb jij op dit moment een oudere Magento webshop en ben jij je aan het oriënteren op het gebied van de nieuwe versie, Magento 2.0? Of wil je een nieuwe webshop laten bouwen met Magento 2.0? Dan is het nu een bijzonder mooi moment om heel goed naar WooCommerce te kijken.

Budgetten

Heb je je al ingesteld op hoge budgetten voor bouw en later onderhoud, uitbreidingen en aanpassingen? Ondanks toegenomen SEO optimalisatieflexibiliteit van de pagina-opbouw binnen Magento blijven dit soort aanpassingen vele malen omslachtiger dan binnen WooCommerce. Daarnaast is bijv hosting voor Magento bij een “beetje webshop” al snel een kostbare aangelegenheid, terwijl WooCommerce zich daarin veel meer bescheiden opstelt. Samengevat: voor een webshop waarmee actief wordt omgegaan, die goed wordt bijgestuurd tbv steeds betere resultaten, is WooCommerce voordeliger in te zetten. Heb je een webshop die de komende jaren weinig aanpassingen zal hoeven ondergaan, dan is het verschil nihil. WooCommerce in plaats van Magento is dus een goed alternatief.

Magento niet meer van Ebay

In 2011 werd Magento overgenomen door Ebay. Door deze sterke basis was een sterke ontwikkeling en oriëntatie op het hogere segment binnen de e-commerce markt gegarandeerd. Sinds 2015 staat Magento weer op eigen benen, waardoor de toekomst er minder zeker uitziet, wat WooCommerce in plaats van Magento aantrekkelijker maakt. De stap naar Magento 2, iets waar veel webshopeigenaren tegen op zien, leunt voor een belangrijk deel op het inhaken van de ontwikkelaars van de plugins. Hierin zie je een enorme terughoudenheid: veel plugins die voor Magento 1.x jarenlang beschikbaar waren zijn nog niet voor de nieuwe versie beschikbaar.

Wat betekent dit nu in de praktijk?

In tegenstelling tot vorige updates, die soms al best ingrijpend waren als je van versie 1.4 naar 1.7 of 1.9 ging, is er nu geen sprake meer van een update of upgrade. Het wordt simpelweg een volledig nieuwe webshop. Er komt een nieuwe template, er komt een nieuwe “motor” met veel nieuwe plugins. Dit maakt het gebruik ervan lastiger omdat je het geheel opnieuw moet leren, vandaar dat WooCommerce in plaats van Magento gebruikt kan worden.

Voordeel en nadeel

Het grote voordeel is natuurlijk dat je meteen alle wensen die nog niet zijn doorgevoerd op jouw webshop direct meegenomen kunnen worden. Daarnaast ben je qua software weer helemaal up-to-date en mag je er van uitgaan dat ook Magento een gezonde ontwikkeling zal blijven doormaken. Aangezien over dit laatste punt steeds meer twijfels ontstaan kan het voor de langere termijn wel handig zijn om er rekening mee te houden dat een overstap later alsnog noodzakelijk kan worden, waardoor je beter direct WooCommerce in plaats van Magento kunt gaan gebruiken. Nadeel kan zijn dat je nu al voor de kosten van het ontwikkelen van een complete nieuwe shop komt te staan. Blijf je binnen de meest gebruikte uitbreidingen dan zal dit op zich binnen de perken blijven, maar het is duidelijk kostbaarder dan een update of upgrade.

WooCommerce!

Waarom zijn wij eigenlijk zo enthousiast over WooCommerce?

 • Bedrijf achter WordPress zelfde als WooCommerce = stevige basis
 • Even flexibel als WordPress
 • Zelfde toegankelijkheid als WordPress
 • Meest populaire systeem = snelle ontwikkeling = voorsprong
 • WooCommerce meer voor mkb
 • Magento meer voor upper class
 • Offertes aanvragen is gratis & vrijblijvend

Alleen data migratie

Het proces is zo ingericht dat zoveel mogelijk middels tooling en daar waar nodig met maatwerk, om alle data over te kunnen nemen, wordt gemigreerd:

 • Inventarisatie van de huidige situatie
 • Start met een test-migratie
 • Fijn-afstemmen van de data-overdracht
 • Definitieve overdracht
 • Testen van de aanwezige data
 • Gereed!

Nieuwe WooCommerce shop

Proces voor een volledig nieuwe webshop, waarbij je de data uit de Magento webshop meeneemt:

 • Inventarisatie van de huidige situatie
 • Wensen vormgeving bepalen
 • Wensen functionaliteiten bepalen
 • Definitieve kosten afstemmen
 • Nieuwe shop opbouwen
 • Benodigde koppelingen realiseren
 • Start met een test-migratie
 • Fijn-afstemmen van de data-overdracht
 • Definitieve overdracht data
 • Testen van de aanwezige data
 • Testen van de gehele shop
 • Livegang!

FAQ WooCommerce

Warum WooCommerce verwenden?

WooCommerce bietet viele Vorteile, die es zu einer sehr guten Wahl machen. WooCommerce ist:

 • Einfach zu bedienen
 • Die kostenlose Version bietet viele Funktionen
 • Sie können die Website mit allen möglichen Plug-ins erweitern
 • Sie sind Eigentümer der Website
 • WooCommerce bietet Tools für SEO

Sie möchten eine WooCommerce-Website erstellen lassen? Bei Montix ist das möglich. Montix hat sich zum Ziel gesetzt, jedes Unternehmen bei der Verwaltung seiner Website und damit seiner Online-Ergebnisse so unabhängig wie möglich zu machen. Mit dem Ziel, eine riesige Online-Wachstumschance zu schaffen und zu verwirklichen.

Ist WooCommerce sicher?

WooCommerce ist sicher, vorausgesetzt, es wird ordnungsgemäß gewartet. Die Website sollte regelmäßig aktualisiert werden, um sie auf dem neuesten Stand zu halten. Sie sollte regelmäßig gesichert werden, damit die Website wiederhergestellt werden kann, wenn etwas schief geht. Es gibt also eine Reihe weiterer Punkte, die zur Sicherheit einer WooCommerce-Website beitragen.

Führen Sie einen Check-up Ihrer Website durch, um festzustellen, ob Ihre Website sicher ist. Bei diesem Check-up wird die Website auf technische Aspekte geprüft, um zukünftige Probleme zu vermeiden.

Suchen Sie Unterstützung bei der Pflege einer sicheren WooCommerce-Website? Montix bietet ein Hosting-Paket an, bei dem die Sicherheit der Website im Vordergrund steht. Sehen Sie sich an, welche weiteren Leistungen in het pakket enthalten sind.

Was kann ich tun, um meinen WooCommerce-Webshop zu verbessern?

Um Ihre WooCommerce-Website zu verbessern, können Sie an SEO (Suchmaschinenoptimierung) arbeiten. Hierfür gibt es viele verschiedene Tools, die Sie auf Ihre WooCommerce-Website anwenden können.

 • Die Geschwindigkeit Ihrer WooCommerce-Website ist wichtig für die Benutzerfreundlichkeit.
 • Linkaufbau, das sorgt für eine gute Struktur der Website und eine bessere Auffindbarkeit in Google.
 • Relevante Informationen auf der Website sorgen dafür, dass Google Ihre Website den Nutzern anzeigt. Dies kann durch Blogs geschehen, in denen wiederum Linkbuilding betrieben werden kann.

Sie wollen wissen, wo Sie mit Ihrem WooCommerce-Webshop besser punkten können? Lassen Sie hier den Check-up machen und optimieren Sie Ihren WooCommerce Webshop.

Wie kann ich zukünftige Probleme mit WooCommerce vermeiden?

Wenn Sie sicherstellen, dass Ihre WooCommerce-Website sicher ist, können Sie Probleme mit WooCommerce vermeiden. Machen Sie regelmäßig Backups, damit nichts verloren geht, wenn bei Aktualisierungen etwas schiefgeht.

Möchten Sie Ihren WooCommerce-Webshop überprüfen lassen? Lassen Sie uns einen Check-up durchführen, damit Sie sich der Gefahren und Probleme in Ihrem Webshop bewusst sind.