CMS migratie

CMS migratie

Wil je van Typo3 naar WordPress?

Waarom zou je Typo3 overzetten naar WordPress? Deze overstap kan handig zijn als de voordelen van Typo3 ten opzichte van WordPress niet meer voor jouw organisatie van toepassing zijn. De Typo3 migratie naar WordPress betekent wel dat je met een aantal zaken rekening zal moeten houden.marko-portret-klein

STRATEGISCH EN TECHNISCH ADVIES

Marko van den berg

Zo loop je o.a. tegen deze drie belangrijke uitdagingen aan tijdens het overzetten Typo3 naar WordPress:

  • Behouden van je zoekwoorden positie (positie in de zoekresultaten)
  • Overname van alle content (mooie gelegenheid om eens grondig op te ruimen)
  • Het eigen maken van het nieuwe CMS voor het beheer door alle redactie-leden

Het eerste punt bij het overzetten Typo3 naar WordPress, het behouden van je positie in de organische zoekresultaten, is een punt dat aandacht nodig heeft. Hierin zit namelijk de waarde die je in de afgelopen jaren met de website hebt opgebouwd. Om te zien wat jouw positie nu is kunnen we een scan maken van je website en middels tooling bepalen hoe je nu scoort op bepaalde trefwoorden, ook t.o.v. enkele van je concullega’s.

Check-up

Laat je WooCommerce installatie controleren:

  • Is de opbouw zoals die hoort te zijn?
  • Is alles up-to-date?
  • Is het thema goed geïmplementeerd?
  • Is de site snel genoeg?
  • Is de backup goed geregeld?
  • Is de shop SEO-technisch goed ingericht?

Het tweede punt, de Typo3 naar WordPress migratie van alle data, is meteen een mooie gelegenheid om flink op te ruimen en te actualiseren. Als de nieuwe structuur en layout vast staan kunnen wij je middels snelle en vaardige handjes en deels middels automatisering, helpen om alles over te zetten.

Het derde punt, het je eigen maken van het nieuwe WordPress CMS, kunnen we met een workshop regelen. Hierin komen alle basisvaardigheden langs die je nodig hebt om aan de slag te kunnen met je eigen website. Daarbij wordt ook gekeken welke onderdelen jouw website specifiek maakt in de bediening zodat ook een ieder van jouw team daarna direct zelf aan de slag kan. Dit maakt het overzetten Typo3 naar WordPress makkelijker.

Overzetten Typo3 naar WordPress

Wil je de Typo3 migratie naar WordPress? Montix neemt je graag het werk uit handen. En is Typo3 overgezet? Dan is de Montix Helpdesk bereikbaar voor allerlei soorten vragen en ondersteuning. Zowel per telefoon (053 7503030) als per e-mail (helpdesk@montix.nl) is deze bereikbaar.

Hulp nodig?

De Supportdesk van Montix helpt je graag verder!

Neem contact op

reCAPTCHA is required.