demy digital marketing afbeelding montix

Webshop UI optimalisatie

demy digital marketing afbeelding montix

Als WooCommerce internetbureau maken wij graag het verschil samen met onze klanten. Dit doen wij door onder andere webshops te ontwikkelen die in de loop van de tijd naar aanleiding van cijfers en persoonlijke ervaringen van gebruikers steeds verder worden verbeterd. 

Wat wij voor jou kunnen doen:

We hebben al meer dan 350 klanten geholpen in het laten groeien van hun webshop

 

WooCommerce sfeerwebshop

Webshop optimalisatie: een cruciaal aspect

Bij webshop-optimalisatie wordt gekeken naar de verschillende punten die jouw resultaten kunnen verbeteren. Wanneer je als webshop bezig bent met het verbeteren van traffic, omzet of resultaat, is het cruciaal om je webshop te blijven optimaliseren. Montix kan je hierbij ondersteunen en met de check-up je de eerste handvatten bieden.

Volledige webshop check-up

Ervaar je bepaalde problemen met je webshop en heb je geen idee hoe je deze om moet lossen? Montix biedt je dan een volledige website check-up aan. We keren je webshop helemaal binnenstebuiten en brengen alle problemen en verbeterpunten op papier. Deze problemen lossen we graag voor je op. Zo zorgen we ervoor dat je een optimale webshop hebt die goed in elkaar zit.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Bel ons op:

053 750 30 30

Ma-vr: 09:00 -17:30 uur

Wat kan Montix voor jou betekenen?

montix-icon-digitalmarketing4

Webshop optimalisatie

Niet elke webshop is een succes. Veel webshops starten enthousiast en krijgen te maken met het probleem dat het erg lastig kan zijn om een product of service te verkopen. Door een volledige website check-up te doen, kunnen we advies uitbrengen aan de hand van rapporten en metingen. We kunnen dan jouw webshop onder handen nemen om meer conversies te kunnen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een betere technische basis en usability. We pakken elke pagina aan, want een klein verschil kan al snel voor een grote stijging in het aantal leads zorgen.

montix-icon-digitalmarketing4

SEO Optimalisatie

Trekt jouw webshop weinig bezoekers doordat die slecht gevonden wordt op Google? Zonde natuurlijk! Een bezoeker wil graag in zo’n kort mogelijke tijd met zo weinig moeite een website vinden die zijn/haar behoeften kan vervullen. Je kan veel meer bezoekers en leads genereren door gebruik te maken van SEO door een hoge positie in de zoekresultaten te bereiken. Montix helpt je hier graag bij. Wij bieden een volledig pakket op het gebied van SEO aan zodat jouw website meer verkeer en leads genereert.

montix-icon-digitalmarketing4

Onderhoud en veiligheid

Ben je nu of in het verleden gehackt? Dit kan komen door slechte beveiliging waardoor het voor hackers eenvoudig maakt om jouw webshop over te nemen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom besteden we bij Montix veel aandacht aan veiligheid. Daar hoort het onderdeel onderhoud bij. Door wekelijkse updates en dagelijks back-ups te maken en je website te beveiligen tegen hackers zorgt Montix ervoor dat hackers verleden tijd zijn.

montix-icon-digitalmarketing4

Maatwerk koppelingen en plugins

Het voordeel van een WooCommerce webshop zijn de vele beschikbare plugins. Heb je behoefte aan een koppeling met Exact ten behoeve van voorraadbeheer, prijzen en productomschrijvingen? Wij kunnen je verder helpen middels een oplossing die wij inmiddels op de plank hebben liggen of middels maatwerk specifiek voor jouw situatie. Wij bieden WooCommerce support en denken graag met je mee.

Vandaag de dag is jouw webshop niet zomaar een plek waar je producten verkoopt. Het is het digitale gezicht van jouw merk, het hart van je passie en de thuisbasis van je producten. Het is een platform waarop je met je klanten communiceert, hen van dienst bent en hun winkelervaring verbetert. En net als elke andere facet van je bedrijf, verdient je webshop aandacht en zorg om te kunnen functioneren. Daarom is webshop optimalisatie erg belangrijk.

De kunst van gebruikerservaring (UX) bij webshop optimalisatie

Het creëren van een uitstekende gebruikerservaring is de eerste stap naar een webshop optimalisatie. Een gebruikersvriendelijke, eenvoudig te navigeren website kan de kans op conversie verhogen en de loyaliteit van klanten versterken.

Hier zijn enkele tips om de UX van jouw webshop te verbeteren:

 • Responsive Design: In een tijdperk waarin smartphones en tablets steeds populairder worden, is het absoluut essentieel dat jouw webshop er goed uitziet en efficiënt werkt op alle soorten apparaten. Een responsief ontwerp zorgt voor een vlotte en consistente winkelervaring, ongeacht het apparaat dat jouw klanten gebruiken. Dit draagt bij aan goede webshop optimalisatie.
 • Navigatie: Zorg ervoor dat het eenvoudig is voor klanten om te vinden wat ze zoeken. Heldere en begrijpelijke menu’s, duidelijke categorieën en een effectieve zoekfunctie zijn essentieel om een soepele navigatie te waarborgen.
 • Snelheid: Niemand houdt van wachten, zeker niet online. Verzeker jezelf ervan dat jouw webshop snel laadt, door webshop optimalisatie, om frustratie bij de klant te voorkomen en hen aangenaam door je webshop te laten surfen.

 

Zichtbaarheid verbeteren met SEO (Search Engine Optimization) en bijdragen aan webshop optimalisatie

SEO is essentieel voor het verhogen van de zichtbaarheid van jouw webshop. Webshop optimalisatie met een geoptimaliseerde SEO-strategie kan organisch verkeer naar jouw webshop verhogen en het bereik van jouw merk verbreden. Hierdoor draagt dit bij aan de algehele webshop optimalisatie.

Belangrijke aspecten van SEO zijn:

 • Keyword Optimalisatie: Gebruik relevante zoekwoorden in jouw productbeschrijvingen, titels en content om beter zichtbaar te zijn in zoekmachine resultaten. Keyword onderzoek kan je helpen begrijpen welke termen jouw klanten gebruiken om producten zoals die van jou te vinden.
 • Meta Descriptions en Alt Tags: Deze geven zoekmachines aanwijzingen over wat jouw pagina’s bevatten. Een relevante meta description en juiste alt tags kunnen de zichtbaarheid van je webshop op zoekmachines verhogen.
 • Backlinks: Backlinks van betrouwbare en relevante websites kunnen je SEO aanzienlijk verbeteren. Ze worden door zoekmachines beschouwd als een soort aanbeveling voor jouw webshop, waardoor je hoger kunt scoren in zoekresultaten.

 

Maximaliseer jouw webshop met webshop optimalisatie

Conversie is de ultieme doelstelling van jouw webshop – het omzetten van bezoekers in betalende klanten. Hier zijn enkele strategieën om de conversie te verhogen:

 • Duidelijke Call-To-Actions (CTA’s): Sterke en overtuigende call-to-actions moedigen bezoekers aan om actie te ondernemen. Het kan gaan om het kopen van een product, inschrijven voor een nieuwsbrief, of het downloaden van een gids. Zo laat je webshop optimalisatie je helpen.
 • A/B Testen: Dit is het proces van het testen van twee verschillende versies van een pagina, design, of tekst om te zien welke beter presteert. A/B testen kunnen je helpen inzicht te krijgen in wat jouw klanten het meest aanspreekt.
 • Vereenvoudig het Checkout Proces: Een complex of tijdrovend afrekenproces kan klanten afschrikken. Zorg ervoor dat het afrekenen eenvoudig, snel en veilig is, om winkelwagen verlating te minimaliseren.

Webshop optimalisatie is een voortdurend proces dat aandacht en inspanning vereist. Met de bovenstaande strategieën en tips kun je beginnen met het verbeteren van jouw webshop, het verhogen van de klanttevredenheid en het stimuleren van je online verkoop. Succes met het verbeteren van jouw online winkel!

 

Benieuwd naar de groeikansen voor jouw webshop?

Onze adviseurs staan klaar om je webshop te bekijken en geven graag advies over waar er nog kansen liggen om te groeien.

Een greep uit onze cases

Waar kan ik je mee helpen?

Thijs
WooCommerce adviseur

Contact

Wat kun je van ons verwachten?

 • Elke werkdag beschikbaar voor support van 9:00 tot 17:30
 • Problemen voorkomen? Wij doen een volledige webshop check-up
 • Niet bij Montix in beheer? Ook dan helpen we je graag!
 • Van hosting tot maatwerk; alles onder één dak
 • Voor alle soorten koppelingen (API’s, XML etc.)
 • WooCommerce ondersteuning waar en wanneer jij die nodig hebt
 • Het realiseren van nieuwe WooCommerce websites
 • Het optimaliseren van bestaande WooCommerce websites
 • Het toevoegen van functionaliteiten
 • Het verbeteren van de gebruikerservaring
 • Het verbeteren van de conversie

Zo kunnen we jou helpen!

Voor WooCommerce support zijn wij op meerdere manieren bereikbaar:

montix-icon-digitalmarketing4

Ticketsysteem support WooCommerce

24/7 uur beschikbaar, makkelijk en overzichtelijk.

Het ticketsysteem stuurt automatisch een bericht als de status van jouw ticket veranderd. Zo blijf je op de hoogte van de status van jouw tickets. Oudere tickets zijn beschikbaar in het overzicht, zodat jij deze later nog kunt bekijken en eventueel hergebruiken.

Tickets worden conform SLA verwerkt: standaard tijdens kantooruren. Eerste reactie binnen 4 uur.

montix-icon-digitalmarketing4

Bellen met
053 7503030

Liever telefonisch contact met de helpdesk WooCommerce? Wij zijn op werkdagen bereikbaar van ’s ochtends 09:00 uur tot ’s middags 17:30 uur.

Na telefonisch contact met ons op te nemen voor support WooCommerce, zal jouw vraag het volgende traject volgen: allereerst zal er worden gekeken naar de omvang en complexiteit van jouw vraag. Vervolgens zal er een planning worden gemaakt zodat jouw vraag in 1 tot 2 dagen beantwoord zal worden.

montix-icon-digitalmarketing4

Support@montix.nl

Support WooCommerce vragen kunnen via de e-mail worden verstuurd. Dit is vooral handig als er bijlagen of links mee moeten worden gestuurd. In het geval van complexe vragen zullen wij je terugbellen. Binnen 4 uur tijdens werkdagen heb je al reactie op jouw vraag van onze WooCommerce helpdesk.

Klinkt goed?

Nog geen klant van Montix?

Regel hier direct je toegang tot de support.

Klant van Montix maar nog geen strippenkaart?

Regel hier direct jouw support met korting.