WordPress websites geoptimaliseerd voor bezoekers en beheer

WordPress website op maat

Plugins van Montix

WordPress op maat uitbreiden

Je website uitbouwen kan om 2 redenen:

Uitbreidingen die voor bezoekers nuttig zijn: om informatie actueler te publiceren of bijvoorbeeld om de logistieke afhandeling te versnellen waardoor sollicitanten sneller een eerste reactie ontvangen.

Of om jezelf het werk gemakkelijker te maken voor wat het beheer betreft. Koppelen met een PIM systeem kan je het werk uit handen nemen om productinformatie te actualiseren. Zo voorkom je ook nog eens fouten.
Het koppelen van een HRM systeem neemt je het werk uit handen om alle vacatures op de website te beheren. Je hoeft dit alleen in 1 systeem te doen, waardoor je ook de AVG wetgeving makkelijker na kunt leven. Alle staat dan slechts in 1 systeem.

Zo zijn er talloze mogelijkheden die het jou of je bezoeker makkelijker, overzichtelijker kunnen maken om jouw website te gebruiken.

Standaard beschikbare plugins versus maatwerk
Voor WordPress zijn extreem veel plugins beschikbaar. Één van de meest bekende en complexe is WooCommerce. In feite een volledige webshop die als uitbreiding op het basis systeem wordt geïnstalleerd. Sommige plugins hebben een licentie die per jaar betaald moet worden, andere eenmalig en weer andere zijn gratis. De kosten liggen over het algemeen erg laag voor de geboden functionaliteit. Wat bij deze plugins het belangrijkste is om bij de selectie mee te nemen: zijn ze geschikt om samen te werken met de andere plugins, zijn ze veilig en worden ze goed onderhouden door de maker. Of ze hun beloofde functionaliteiten waar maken kan makkelijk in een testopstelling worden geprobeerd.

Maatwerk plugins voor WordPress
Wil je een bepaalde functie extreem lightweight inbouwen? Of wil je het net anders dan wat standaard beschikbaar is? Of wil je iets wat nog niet beschikbaar is? In al deze gevallen loop je niet vast maar kun je met maatwerk het zo maken als voor jouw situatie nodig is. Vaak is dit de meest optimale weg omdat je hierbij de beste controle houdt over het gehele systeem.

Voorraadsysteem koppelen

HRM systeem EasyCruit van Raet/Visma koppelen

Om je vacatures ook op de website te tonen hoeft er alleen een koppeling te worden gemaakt vanuit EasyCruit naar de website. Het afhandelen van de sollicitaties loopt dan via de formulieren van EasyCruit. Let wel even op dat de bedankt-pagina als doel kan worden ingesteld in je Google Analytics zodat je de resultaten van SEO, SEA, etc kunt meten en bijsturen.

De koppeling op zich is niet erg complex, maar een “tussenstation” is ook hier belangrijk: als de data niet goed wordt uitgewisseld kan je website ineens leeg zijn c.q. geen vacatures meer tonen. Met een tussenstation voorkom je dat en kun je ingrijpen als er iets aan de hand zou zijn. Zo blijft alles altijd functioneren.

Voor de sollicitant levert dit snelheid op: de actuele vacatures worden sneller op de website getoond. Verlopen vacatures zijn sneller van de website verwijderd en de eerste reactie naar de sollicitant is sneller verstuurd. Ook het handelen van de data volgens de AVG regels is nu goed geregeld omdat alles in 1 systeem blijft.

Sample bestellen

WordPress koppelen aan HRM-systeem Recruitee

Dit is nog eenvoudiger dan EasyCruit (zie hierboven). Met dezelfde voordelen en daarom een sterke toevoeging aan een “werken bij” website als onderdeel van de arbeidsmarktcommunicatie. Dus als je gebruik maakt van een HRM systeem, dan levert een koppeling gemak op voor jezelf maar voor de sollicitant is het zeker zo nuttig.

Aftel-timer

Aftel-timer

Maak je product op een vastgesteld tijdstip toegankelijk voor verkoop.
Met deze uitbreiding doe je dat zo: Vooraf plaats je het volledige product, met alle info zoals je die bij elk ander product in je webshop hebt staan. Alleen de bestelknop is nog niet beschikbaar. Daarnaast zie je een balk met een afteltimer in beeld op deze productpagina.
Als de timer klaar is, is het product direct beschikbaar voor verkoop. De gaat direct van de ene seconde op de volgende over op de status “Beschikbaar”.

Anders dan een veiling-systeem.
Dit werkt dus net iets anders dan een reguliere veiling. Daarbij kun je vanaf een bepaald moment bieden op een product. En pas als een bepaalde drempel of een bepaalde looptijd is overschreden is er een winnaar en daarmee een koper voor je product.

Verborgen product

Een verborgen url naar je product

Hiermee kun je voor een selecte groep klanten een product ter beschikking stellen. Dit kan ook nog van een timer worden voorzien zodat je een moment kunt bepalen vanaf wanneer men dit product kan bestellen.

Deze verborgen url is niet zomaar te raden en Google zal deze normaalgesproken niet indexeren. Maar zoals met alles wat online toegankelijk is: als hier informatie wordt gedeeld die niet voor iedereen is bedoeld, dan zal hier nog een beveiliging op moeten worden toegepast. Dat betekent een manier van inloggen om de toegang echt te beperken. In veel situaties is dit echter niet nodig omdat het om info gaat die een aantal klanten ook te zien krijgen.

Koppelingen

“Aansluitingen” ofwel extra koppelingen

Exact, Wefact, MailChimp, Gripp, Easycruit, Recruitee, Autosoft, Autodata, etc. Allemaal onderdelen waar of nieuwe data voor je webshop of website staat of een plek waar de gegevens uit je webshop of website naartoe moeten. Hierdoor blijft jouw logistieke proces, soms ook t.b.v. de A.V.G. belangrijk, snel en overzichtelijk.

Belangrijk: een tussenstation
Met welke bron je ook een gaat koppelen, er is altijd een tussenstation nodig om de data te controleren. Dat is de enige manier om zeker te weten dat de nieuwe data correct is en je een werkende webshop houdt. Of dat je zeker weet dat de data op de goede plekken komt binnen bijv. Exact. Dan zijn koppelingen een enorme verrijking van elke actieve webshop!

Meertalige webshop

Een webshop in meerdere talen

Heb je klanten die niet nederlandstalig zijn? Of richt je je webshop ook op andere landen dan alleen Nederland? Voorzie je webshop dan van meerdere talen. Hiervoor zijn goede plugins beschikbaar. Deze helpen je bij het beheer zodat je makkelijk elke pagina, product of bericht in meerdere talen kunt plaatsen.

Complexer dan verwacht
Meertaligheid bedoeld voor andere landen, dus frans voor Frankrijk, betekent ook dat alles wat met de logistiek en de informatie-uitwisseling te maken heeft meegenomen moet worden. Niet allen vertalen van alle betreffende info-pagina’s (hoe ga je om met retouren uit dat land, etc.), maar ook de betreffende betaalsystemen en verzend-operators moeten worden ingericht.

Van de opmaak van de factuur tot en met de bevestigingsmail dat een bestelling is verzonden, alles moet specifiek worden ingericht zodat de informatie voor de klant in dat land ook klopt. Denk ook aan de bedankt-pagina’s en de 404-pagina: erg netjes om ook deze mee te nemen!

Hosting

Optimale hosting, ook voor zware belasting

Elke webshop is anders: natuurlijk zijn kleine webshops met weinig producten weinig kritisch wat hosting betreft. Maar hoe complexer je webshop wordt en hoe meer producten er in zitten, hoe belangrijker hosting wordt.

Veiligheid van WordPress met WooCommerce 
Aangezien WordPress het meest gebruikte cms ter wereld is, is dit ook populair onder de hackers. Wat kun je daar tegen doen? De configuratie van je hosting en van je WordPress installatie zijn de belangrijkste pijlers. Daarnaast het onderhoud: wekelijkse updates van alle onderdelen, op een actuele webserver. Dus niet alleen de webserver updaten maar ook je WordPress installatie, je plugins, je thema met alle bijbehorende onderdelen. Zo maak je het een flink stuk lastiger voor hackers. Een goede backup is dan alleen in uiterste gevallen noodzakelijk.

Exponentiële groei door belasting
De webserver waar jouw webshop op draait wordt vele malen meer belast als je webshop zelf “zwaarder” d.w.z. complexer en groter is geworden. Voor een deel is dit op te vangen door de configuratie en optimalisatie op onderdelen binnen de shop zelf. Voor een ander deel kan goede caching flink ondersteunen: maar caching binnen een webshop kan maar deels omdat de data dynamisch is. Pagina’s wisselen van inhoud en dat kun je niet goed of zelfs helemaal niet cachen.

Eigen webserver
Dan blijft er nog de pure kracht van het systeem waarop de webshop wordt gehost over. Als het goed is heb je een gegarandeerde capaciteit, maar als ook dat niet meer voldoende is moet je overschakelen naar een eigen webserver. Dit zijn anno nu vrijwel altijd virtuele machines waarbij extra diensten als failover ook geregeld kunnen worden: werkt een onderdeel of gehele server niet meer dan wordt overgeschakeld naar een tweede of zelfs derde server.
Maar ook extreme pieken in de belasting kun je middels loadbalancing prima opvangen.
Vanuit een eigen server kun je dus makkelijker verder doorgroeien dan wanneer je nog binnen shared hosting werkt.

Een CDN gebruiken
Een “Content Delivery Network” kan je helpen om de data buiten de server(s) om te verdelen. Zelfs over de hele wereld zodat ook grotere afstanden sneller worden overbrugd door deze tussenstations. je webshop lijkt vele malen sneller.

marko-portret-klein

Rana Güney

Tel: +31 (0)53 750 30 30
E-mail: support@montix.nl

reCAPTCHA is required.